Matematik
isolering med naturlig log og e
17. maj 2006 af
Mani4 (Slettet)
isoler t:
n(t)= 200 / 1+19*e^(-0,1*t) = 65 <=>
200 = 65*1+19*e^(-0,1*t)<=>
135 / 19 = e^(-0,1*t)
så kan jeg ikke komme videre? kan man muligvis tage den naturlige logaritme til det? altså:
ln(135/19) = ln(e^(-0,1*t)) ?
n(t)= 200 / 1+19*e^(-0,1*t) = 65 <=>
200 = 65*1+19*e^(-0,1*t)<=>
135 / 19 = e^(-0,1*t)
så kan jeg ikke komme videre? kan man muligvis tage den naturlige logaritme til det? altså:
ln(135/19) = ln(e^(-0,1*t)) ?
Svar #1
17. maj 2006 af dnadan (Slettet)
Ja tag ln dermed:
ln(135/19) = ln(e^(-0,1*t))
ln(135/19)=-0,1*t
ln(135/19) = ln(e^(-0,1*t))
ln(135/19)=-0,1*t
Svar #3
17. maj 2006 af dnadan (Slettet)
hmmm vi tager den lige forfra, da du har lavet nogle fejl:
200 / 1+19*e^(-0,1*t) = 65
200=65*(1+19*e^(-0,1*t))
200/65=1+19*e^(-0,1*t)
(200/65)-1=19*e^(-0,1*t)
(((200/65)-1)/19)=e^(-0,1*t)
ln((((200/65)-1)/19))=-0,1*t
ln((((200/65)-1)/19))/-0,1=t
Hvilket ca. giver 22
og du må undskylde alle paranteserne og brøkerne i en men orker ikk at gøre dette pænt...
200 / 1+19*e^(-0,1*t) = 65
200=65*(1+19*e^(-0,1*t))
200/65=1+19*e^(-0,1*t)
(200/65)-1=19*e^(-0,1*t)
(((200/65)-1)/19)=e^(-0,1*t)
ln((((200/65)-1)/19))=-0,1*t
ln((((200/65)-1)/19))/-0,1=t
Hvilket ca. giver 22
og du må undskylde alle paranteserne og brøkerne i en men orker ikk at gøre dette pænt...
Svar #6
17. maj 2006 af dnadan (Slettet)
Du mener hvordan n(t) diffentieres?
Der er tale om en sammensatfunktion samt en brøk derfor:
n'(t)= 0*(1+19*e^(-0,1*t))-200*(19*-0,1*exp(-0,1*t)/(1+19*e^(-0,1*t))^2
det er ikke kønt men den kan forkortes noget:)
Der er tale om en sammensatfunktion samt en brøk derfor:
n'(t)= 0*(1+19*e^(-0,1*t))-200*(19*-0,1*exp(-0,1*t)/(1+19*e^(-0,1*t))^2
det er ikke kønt men den kan forkortes noget:)
Skriv et svar til: isolering med naturlig log og e
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
