Matematik

3. gradspolynomie

18. maj 2006 af Zir (Slettet)
Hey!

Har problemer med den her opgave:

p(x)= (1/3)x^3 - 3x^2 + 40

Netop har èt nulpunkt??

Har først diffenerentieret den, samt fundet en fortegnsvariation for p'(x).
Men det er jo ik nok.

Hva kan jeg mere gøre?

TAK

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. maj 2006 af ibibib (Slettet)

Bestem de lokale ekstremum.

Svar #2
18. maj 2006 af Zir (Slettet)

Ja får dem til f(0)=40 og f(6)=216, men de viser jo ik noget

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. maj 2006 af ibibib (Slettet)

Jo, når f(x)>0 er der intet nulpunkt mellem 0 og 6.
Da f er voksende når x>6 er der intet nulpunkt i det interval.
Men der er et nulpunkt i intervallet ]-oo;6].

Svar #4
18. maj 2006 af Zir (Slettet)

Men hvordan kan jeg vide at der er et nulpunkt i intervallet ]-oo;6]?

Vil du ikke også være flink og kigge på det her spørgsmål? https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=213504

Tak

Brugbart svar (0)

Svar #5
18. maj 2006 af ibibib (Slettet)

Rettelse: der er et nulpunkt i intervallet ]-oo;0].

Fordi f(x) -> -oo for x -> -oo og f(0)=40>0. F er jo en kontinuert funktion.

Svar #6
18. maj 2006 af Zir (Slettet)

Ok tak for hjælpen og tålmodigheden. Vil du kigge på den anden opgave?

Skriv et svar til: 3. gradspolynomie

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.