Matematik

ligning

18. maj 2006 af Chimmi (Slettet)
Hej

Jeg kan meget godt bruge noget hjælp til denne opgave:
Bestem en ligning for linjen l gennem A og B og en ligning for linjen m gennem C og vinkelret på l.

(det har noget med ortognale linjer at gøre)
Da der ikke er noget tal, ved jeg ikke lige hvordan den skal løses. Ved I?

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. maj 2006 af sigmund (Slettet)

Har du ikke nogen koordinater for A, B og C? Hvis ikke, så må du forklare, hvordan du ville gøre, hvis der var tal i opgaven.

Svar #2
18. maj 2006 af Chimmi (Slettet)

nej, har ikke nogen koordinaterne.
Hvis jeg havde tal, så kan man da bruge formlen for ortogonale linjer..ikk? eller tager jeg fejl måske.


Svar #3
18. maj 2006 af Chimmi (Slettet)

Det der står i opgaven er kun det her:
og ikke andre oplysninger.

Bestem en ligning for linjen l gennem A og B og en ligning for linjen m gennem C og vinkelret på l.

Brugbart svar (0)

Svar #4
18. maj 2006 af dnadan (Slettet)

Der må altså være nogle tal eller et koordinatsystem ellers kan den da ikk løses....
F.eks. du skal da have A og B's koordinater for at begynde på opgaven...

Svar #5
18. maj 2006 af Chimmi (Slettet)

hmm.. ja det tænkte jeg også. Så har vores lærer nok lavet en fejl

Svar #6
18. maj 2006 af Chimmi (Slettet)

undskyld!
udover at jeg har disse oplysninger:Bestem en ligning for linjen l gennem A og B og en ligning for linjen m gennem C og vinkelret på l.
ved jeg at: A=(-3,4) B=(2,7) C=(10,1)

kan I ikk komme med en hints til hvordan jeg kan løse den?bare en lille hints?

Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.