Fysik

Turbiner og effekt

19. maj 2006 af Raphson (Slettet)
Hvis en beholder er placeret 2 m over en turbine, og der i løbet af 18,2 sekunder løber der 29 kg vand ned i turbinen, og der bliver trukket en spæding på 110V fra turbinen, hvorledes finder jeg så effekten?

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. maj 2006 af lany (Slettet)

Hmmmm... er der ikke flere oplysninger? Det synes jeg umiddelbart, der burde være.

Svar #2
19. maj 2006 af Raphson (Slettet)

Det er det eneste man får oplyst - jeg synes også selv det er sparsomt. Jeg havde overvejet at finde massestrømmen g/s, og eventuelt sætte den i forbindelse med strømstyrken, men det har jo ingen sammenhæng overhovedet

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. maj 2006 af lany (Slettet)

Vandets tab i potentiel energi giver en tilsvarende tilvækst i den kinetiske energi, som overføres til turbinen. Hvis nyttevirkningen er 100% omdannes hele denne kinetiske energi til elektrisk energi.

Svar #4
19. maj 2006 af Raphson (Slettet)

Bliver udregningerne så således:

-(delta)E_pot = (delta)E_kin, så E_kin = 569,56 J = E = P/t, og heraf finder jeg effekten?

Brugbart svar (0)

Svar #5
19. maj 2006 af Peden (Slettet)

#4:
Det var også mit bud, derudover skal du også have informationen om spændingen med ind i beregningerne.

Svar #6
19. maj 2006 af Raphson (Slettet)

Spændingen kan jeg vel bare benytte til at finde strømstyrken efterfølgende?

Brugbart svar (0)

Svar #7
19. maj 2006 af Peden (Slettet)

Ja hvis det er en del af opgaven :)
Man skal altid være på vagt overfor den information der er givet i opgave. I 99,9% af tilfældende skal man nemlig bruge alle informationerne :)

Svar #8
19. maj 2006 af Raphson (Slettet)

Åh ok - vil det sige, at mine beregninger i #4 er forkerte?

Brugbart svar (0)

Svar #9
19. maj 2006 af lany (Slettet)

Din beregning ser korrekt ud - jeg har dog ikke tjekket tallet. Bekymringen i #7 går så vidt jeg forstår på, at der er givet en oplysning, der ikke benyttes, men hvis der er et spørgsmål mere, hvor f.eks. strømmen skal beregnes, sådan som du selv antyder det, så er der ikke noget problem.

Skriv et svar til: Turbiner og effekt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.