Matematik
3 små opgaver
20. maj 2006 af
chika (Slettet)
hej alle sammen
har lige tre små opgaver,som jeg ikke slet ikke forstår hva det går ud på:( håber I vil hjælpe mig med det:)
1)
F(x) = ½x2+x-½ og g(x)= 1/x. Løs derved grafisk uligheden f(x) > g(x)
2)
F har rødderne -1 og 2 og f(0) =4 ( find a, b og c værdien)
3)
Bestem Dm(f) og forkort brøken:
F(x)= (2x2-2x-4)/(4x2-12x+8)
har lige tre små opgaver,som jeg ikke slet ikke forstår hva det går ud på:( håber I vil hjælpe mig med det:)
1)
F(x) = ½x2+x-½ og g(x)= 1/x. Løs derved grafisk uligheden f(x) > g(x)
2)
F har rødderne -1 og 2 og f(0) =4 ( find a, b og c værdien)
3)
Bestem Dm(f) og forkort brøken:
F(x)= (2x2-2x-4)/(4x2-12x+8)
Svar #1
20. maj 2006 af CHristina Jensen (Slettet)
1)
Tast de to funktioner ind på lommeregneren, og find dernæst x-intervallet hvor f(x) > g(x)
Tast de to funktioner ind på lommeregneren, og find dernæst x-intervallet hvor f(x) > g(x)
Svar #2
20. maj 2006 af Sansnom (Slettet)
I opg 1, mener du F(x) eller f(x)?
Hvis du mener f(x), så tegn de to grafer og gik på dem.
I opg 2, hvad er a, b og c? Der må mangle en del af opgaven.
I opgave 3: Du skal faktorisere.
Du bør kende sætningen om faktorisering af andengradspolynomier (ax^2+bx+c=a(x-r1)(x-r2). Brug denne sætning dels på tælleren, dels på nævneren. Derefter skulle det være let at se, hvad der kan forkortes.
Hvis du mener f(x), så tegn de to grafer og gik på dem.
I opg 2, hvad er a, b og c? Der må mangle en del af opgaven.
I opgave 3: Du skal faktorisere.
Du bør kende sætningen om faktorisering af andengradspolynomier (ax^2+bx+c=a(x-r1)(x-r2). Brug denne sætning dels på tælleren, dels på nævneren. Derefter skulle det være let at se, hvad der kan forkortes.
Svar #3
20. maj 2006 af CHristina Jensen (Slettet)
2) Brug: f(x)=a(x-r1)(x-r2)
Her er r1 og r2 de to rødder.
Her er r1 og r2 de to rødder.
Skriv et svar til: 3 små opgaver
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
