Matematik

ligninger

22. maj 2006 af gittemaja (Slettet)
bestem løsningsmængden til hver af ligningerne

1) 3x(x-7)=0

2) 5x^2-2x=0

hvad mener de med løsningsmængde. Dette er nyt for mig :(

Svar #1
22. maj 2006 af gittemaja (Slettet)

forløbig tror jeg at dette er rigtigt:

1)3x(x-7)=o
3x^2-21x=0

Brugbart svar (0)

Svar #2
22. maj 2006 af Kim Svenningsen (Slettet)

Det er to andengradsligninger, der begge har to løsninger. Dem skriver du op, som din lærer nu gerne vil have det, evt. på listeform.
Den første har løsningerne 0 og 7, den anden løsningerne 0 og 0,4.
Hvis du vil have det uddybet, skal du bare skrive tilbage.

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. maj 2006 af Draagslag (Slettet)

#1

Benyt nulreglen som siger

3x(x-7)=0 <=> 3x = 0 V x - 7=0

Den anden er en andengradsligning, som du har en formel til at løse.

Brugbart svar (0)

Svar #4
22. maj 2006 af Draagslag (Slettet)

#2

Eller du kan løse den som en andengradsligning som #1 siger, men hvis du benytter nulreglen får du også kigget lidt på den :)

Brugbart svar (0)

Svar #5
22. maj 2006 af Draagslag (Slettet)

Arh

#4

#2 --> #3... Sorry

Det er også den samf eksamen

Brugbart svar (0)

Svar #6
22. maj 2006 af Kim Svenningsen (Slettet)

Du kan både benytte nulreglen og den generelle løsningsformel. I dine tilfælde, hvor ligningerne ikke indeholder et konstant led, er det langt det letteste at benytte nulreglen.

Svar #7
22. maj 2006 af gittemaja (Slettet)

2) a=5, b=-2, c=0
d=-2-4*5*0
d=-2

x=(2+/-(-2))/(2*5)
??

Svar #8
22. maj 2006 af gittemaja (Slettet)

:o)

vil i beskrive med TEKST hvordan jeg benytter nul-reglen her

Brugbart svar (0)

Svar #9
22. maj 2006 af Kim Svenningsen (Slettet)

D = b^2 - 4*a*c
D = (-2)^2 - 4*5*0
D = 4
Prøv nu, om du kan få de løsninger, jeg listede op i #2.
En negativ diskriminant ville jo ikke give løsninger til ligningen.

Svar #10
22. maj 2006 af gittemaja (Slettet)

nu får jeg: x= 2+/-2/(10)
x= 4/10

Brugbart svar (0)

Svar #11
22. maj 2006 af ibibib (Slettet)

#8
Et produkt er nul netop når mindst en af faktorerne er nul.

Brugbart svar (0)

Svar #12
22. maj 2006 af Draagslag (Slettet)

#10

Det stemmer med det, der skrevet i #2

Svar #13
22. maj 2006 af gittemaja (Slettet)

så 4/10 er det samme som o eller o,4???

Brugbart svar (0)

Svar #14
22. maj 2006 af Draagslag (Slettet)

#13

Det er det ja. 4/10 betyder jo 4 divideret med 10, og så rykker du kommaet en gang til venstre, og så har du 0,4.

Svar #15
22. maj 2006 af gittemaja (Slettet)

tak ;o) det er også rigtigt!!!!

men hvad så med 1)

Brugbart svar (0)

Svar #16
22. maj 2006 af Draagslag (Slettet)

#15

Hvis du vil benytte nulreglen, så skriver du

3x(x-7)=0 <=> 3x = 0 V x - 7 = 0

Men hvis i ikke har lært at benytte nulreglen endnu, så udnyt at det er det samme som andengradsligningen

3x²-21x=0, og sådan en har jeg lige set dig løse :)

Svar #17
22. maj 2006 af gittemaja (Slettet)

vi har lært nulreglen, men vi lærer en hel masse på samme tid, så det er forvirrende. men jeg får 3x²-21x=0 til
a=3, b=-21, c=0

d=-21-4*3*0
d=-21

x=(21+/-4,58)/6

kan det passe!??

Brugbart svar (0)

Svar #18
22. maj 2006 af Draagslag (Slettet)

#17

Husk, at formlen for diskriminanten er b² -4ac.

Brugbart svar (0)

Svar #19
22. maj 2006 af Miss-Lang (Slettet)

?

Svar #20
22. maj 2006 af gittemaja (Slettet)

så d=-21^2 osv

Forrige 1 2 3 4 Næste

Der er 67 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.