Matematik

Bevis for regneregel for bestemt integral

23. maj 2006 af makemyday (Slettet)
Jeg sidder lige og repeterer lidt matematik og faldt over et "simpelt" bevis, som jeg ikke kan få til at gå op.

Hvis jeg skal vise at S (f(x)-g(x))dx = S f(x)dx - S (g(x)dx

Med grænserne a og b.

Beviset skulle være noget lignende dette:

f og g er kontinuerte og har hver en stamfunktion F og G. Ved differentiationsreglen for differens fås:

(F(x)-G(x))'=F'(x)-G'(x) = f(x)-g(x)

Derfor kan jeg skrive følgende:

S (f(x)-g(x))dx = [ F(x)-G(x) ]=
(F(b)-G(b))-(F(a)-G(a)) =
F(b)-G(b)-F(a)+G(a)

Men dette er jo ikke rigtigt..

Der skulle vel gerne stå:

F(b)-F(a)-G(b)-G(a)

Hvor er fejlen ? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. maj 2006 af allan_sim

#0.
Der skal stå

F(b)-F(a)-(G(b)-G(a))

Når du hæver parentesen, skifter du fortegn.

Svar #2
23. maj 2006 af makemyday (Slettet)

Dvs. jeg bare skal sætte en "minus-parantes"?

Men tak for hint :)

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. april 2012 af Rkdog (Slettet)

Jeg kan ikke lige få den til at gå op.

(F(b)-G(b))-(F(a)-G(a)) når jeg hæver - parantesen får jeg vel F(a)+G(a), så der står

F(b)-G(b)-F(a)+G(a) ??


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. april 2012 af mathon

brug

               F(b) - G(b) - F(a) + G(a)   =   (F(b) - (F(a))   -   (G(b) - G(a))   =  ab f(x)dx  -  ab g(x)dx


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. april 2012 af Rkdog (Slettet)

Mange tak.


Skriv et svar til: Bevis for regneregel for bestemt integral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.