Matematik
trekant
24. maj 2006 af
Chimmi (Slettet)
Opgaven lyder sådan:
I en trekant ABC er D og E punkter på henholdsvis siden AC og siden BC, således at DE er parallel med AB. Det oplyses, at afstanden fra A til B er 10. Afstanden fra D til E er 4. Afstanden fra A til D er 9 . Og afstanden fra C til E er 5.
beregn afstanden fra B til C & afstanden fra D til C.
Jeg har beregnet den første ( B-C)
Ved at side forstørrelsfaktoren 2,5 *5= 12,5.
Men den sidste forstår jeg ikk rigtigt.
I en trekant ABC er D og E punkter på henholdsvis siden AC og siden BC, således at DE er parallel med AB. Det oplyses, at afstanden fra A til B er 10. Afstanden fra D til E er 4. Afstanden fra A til D er 9 . Og afstanden fra C til E er 5.
beregn afstanden fra B til C & afstanden fra D til C.
Jeg har beregnet den første ( B-C)
Ved at side forstørrelsfaktoren 2,5 *5= 12,5.
Men den sidste forstår jeg ikk rigtigt.
Svar #1
24. maj 2006 af mathon
trekant DEC er ensvinklet med trekant ABC, hvoraf (da de ensliggende sider er proportionale)
|CD|/|AC|=4/10, hvoraf
|CD|/(|AC|-|CD|)=4/(10-4) eller
|CD|/9=4/6, hvoraf
|CD|=9*4/6...........
En paralleltransversal, DE, deler siderne AC og BC i proportionale linjestykker......
|CD|/|AC|=4/10, hvoraf
|CD|/(|AC|-|CD|)=4/(10-4) eller
|CD|/9=4/6, hvoraf
|CD|=9*4/6...........
En paralleltransversal, DE, deler siderne AC og BC i proportionale linjestykker......
Svar #2
24. maj 2006 af Benjamin. (Slettet)
Kald |DC| for x.
x/(9+x)=4/10
Du kan gange over kors og isolere x.
x/(9+x)=4/10
Du kan gange over kors og isolere x.
Skriv et svar til: trekant
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
