Matematik
vinkelbestemmelse (rumgeometri)
26. maj 2006 af
Krakatau7 (Slettet)
Jeg skal bestemme nogle vinkler - nogen der lige kan bekræfte mig i fremgangsmåden?
spm1: bestem den stumpe vinkel mellem to planer:
Er det korrekt at man bestemmer vinklen mellem de to planers normalvektorer og bruger denne formel?
sin(v) = |a x b| / |a|*|b|
og til sidst skriver 180-v idet at vi skal bestemme den stumpe vinkel?
spm2: bestem den spidse vinkel mellem linie og plan:
er det korrekt at jeg bruger normalvektoren fra planen og retningsvektoren fra parameterfremstillingen fra linien og bruger disse i samme formel:
sin(v) = |a x b| / |a|*|b| ?
spm1: bestem den stumpe vinkel mellem to planer:
Er det korrekt at man bestemmer vinklen mellem de to planers normalvektorer og bruger denne formel?
sin(v) = |a x b| / |a|*|b|
og til sidst skriver 180-v idet at vi skal bestemme den stumpe vinkel?
spm2: bestem den spidse vinkel mellem linie og plan:
er det korrekt at jeg bruger normalvektoren fra planen og retningsvektoren fra parameterfremstillingen fra linien og bruger disse i samme formel:
sin(v) = |a x b| / |a|*|b| ?
Svar #2
26. maj 2006 af Sansnom (Slettet)
Jeg ville nok bruge formlen
cos(v)= ab/(|a||b|)
da prik produktet er lettere at beregne end krydsproduktet og du dermed ikke skal bekymre dig om, at sin^-1 giver du løsninger.
I spm2 finder du vinklen mellem normal vektoren til planen og retningsvektoren for linien, som du beskriver.
Derefter skal du sige 90-v for at finde den ønskede vinkel.
cos(v)= ab/(|a||b|)
da prik produktet er lettere at beregne end krydsproduktet og du dermed ikke skal bekymre dig om, at sin^-1 giver du løsninger.
I spm2 finder du vinklen mellem normal vektoren til planen og retningsvektoren for linien, som du beskriver.
Derefter skal du sige 90-v for at finde den ønskede vinkel.
Skriv et svar til: vinkelbestemmelse (rumgeometri)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
