Kemi

Idealgas

26. maj 2006 af sdj (Slettet)
Hvad er en idealgas?

Hvornår bruges disse to gaskonstanter:

R = 8,314 J/(mol*K)
R = 8,314 L/(mol*K)


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. maj 2006 af Mitton (Slettet)

En idealgas er en gas der opfylder ligningen pV=nRT

p = tryk
V = volume
n = stofmængde
R = gaskonstanten
t = temperatur

Svar #2
26. maj 2006 af sdj (Slettet)

Okay...tak

Men hvad med de to konstanter ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. maj 2006 af Mitton (Slettet)

Der er kun en gaskonstant og den kommer af at p*V/T = konstant. Til gengæld kan man jonglere rundt med enhederne efter smag og behag (eks. J = N*m)

Brugbart svar (0)

Svar #4
26. maj 2006 af frodo (Slettet)

i forlængelse af #1:

Der findes _ingen_ ideelle gasser, desværre. En sådan ville ikke beside noget volumen, intet dipolmoment mv. ergo den findes ikke.

Dog er det så heldigt, at mange gasser opfylder idealgasloven nogenlunde. Men det er bestemt ikke alle

Brugbart svar (0)

Svar #5
29. maj 2006 af Larsendrengen (Slettet)

Den termodynamiske definition på en idealgas er:

dU/dV = 0 (ved konstant temperatur). Det er bløde d'er (partiel differentiation).

Det betyder at den indre energi ikke ændres med volumen, pga. der ikke hersker nogle vekselvirkninger mellem de enkelte partikler.

Meget fortyndede gasser som He og H2 opfører sig næsten som en idealgas. Men det er en ren hypotetisk gas.

Brugbart svar (1)

Svar #6
29. maj 2006 af Blackbirdy (Slettet)

Det er en formel som jeg aldrig vil glemme... min fysiklærer gav os den bedste huskeregel i 2g:

postevand = ni røde Tuborg

skal da lige love for at alle kunne den...:D

Brugbart svar (0)

Svar #7
29. maj 2006 af Astridtm (Slettet)

#6 wow! genial formel! haha, den skal da helt sikkert bruges :D

Skriv et svar til: Idealgas

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.