Kemi

Reaktionshastighed

29. maj 2006 af Blackbirdy (Slettet)
Jeg er lige igang med et forsøg hvor man undersøger reaktionen mellem persulfationer og iodidioner. I forsøgets teori står der at opløsningens samlede indhold af ioner har en vis betydning for reaktionshastigheden, derfor gør man iodidkoncentrationen mindre ved at erstatte KI med NaCl.

Det forstår jeg ikke helt hvorfor man gør.. =S....

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. maj 2006 af Larsendrengen (Slettet)

Jeg går ud fra at det er et reaktionskinetikforsøg du er i gang med. Ved at variere mængden af KI kan man få information om hastighedsudtrykket. Denne reaktion er så tilsyneladende afhængig af andre ioner (?). Derfor tilsætter man så NaCl istedet for KI, og det er for at holde ionstyrken konstant. Man kan undres lidt over at det så ikke er KCl I anvender, for at holde [K+] konstant. Men jeg ved ikke om det har den store betydning.

Svar #2
29. maj 2006 af Blackbirdy (Slettet)

I forsøget skal vi bare undersøge reaktionen og dernæst vise at reaktionshastigheden afhænger af koncentrtionerne... jeg vil bare gerne ha' styr over de mindste detaljer, i tilfælde at censor eller læreren spørger.. men jeg tror at jeg min hjerne har fået nok af kemi.. har læst til eksamen nonstop i 2 uger nu... er helt færdig..

Svar #3
29. maj 2006 af Blackbirdy (Slettet)

Har en opløsningens surhedsgrad betydning for reaktionshastigheden?

Brugbart svar (0)

Svar #4
29. maj 2006 af Larsendrengen (Slettet)

Ja, koncentrationen af H+ kan sagtens have en effekt på hastigheden, vel at mærke hvis [H+] indgår i hastighedsudtrykket.

Skriv et svar til: Reaktionshastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.