Matematik
ikke stykkevis monotone funktioner
02. juni 2006 af
ET (Slettet)
Her kommer et lille hurtigt spørgsmål.
Sidder og læser mellem sammenhængen mellem sum og integration, hvor jeg støder på sætningen:
"Der findes imidlertid kontinuerte funktioner, der ikke er stykkevis monotone", findes der sådanne funktioner, ud over konstante funtioner, der kan skrives på formen f(x)=k, hvor k er et reelt tal`???
Sidder og læser mellem sammenhængen mellem sum og integration, hvor jeg støder på sætningen:
"Der findes imidlertid kontinuerte funktioner, der ikke er stykkevis monotone", findes der sådanne funktioner, ud over konstante funtioner, der kan skrives på formen f(x)=k, hvor k er et reelt tal`???
Svar #1
02. juni 2006 af ibibib (Slettet)
Det er ikke det kontinuerte funktioner, der ikke er stykkevis monotone betyder.
Et klassisk eksempel på en funktion med denne egenskab er
f(x) = 0 hvis x er et rationalt tal og
f(x) = 1 hvis x er et irrationalt tal.
Et klassisk eksempel på en funktion med denne egenskab er
f(x) = 0 hvis x er et rationalt tal og
f(x) = 1 hvis x er et irrationalt tal.
Svar #2
02. juni 2006 af Sansnom (Slettet)
#1,
Den funktion du beskriver er ikke kontinuert, og dermed ikke svaret.
#0,
I dette link http://www.henrikkragh.dk/hom/lmfk2002/session1.notes.pdf kan du se en funktion kaldes Weirstrass' Monster på side 4. Denne funktion er kontinuert, men intetsteds differentiabel. Uden at vide det, vil jeg tro, det er den type funktion, der refereres til.
Den funktion du beskriver er ikke kontinuert, og dermed ikke svaret.
#0,
I dette link http://www.henrikkragh.dk/hom/lmfk2002/session1.notes.pdf kan du se en funktion kaldes Weirstrass' Monster på side 4. Denne funktion er kontinuert, men intetsteds differentiabel. Uden at vide det, vil jeg tro, det er den type funktion, der refereres til.
Skriv et svar til: ikke stykkevis monotone funktioner
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
