Matematik

Rekangulære koordinater

18. januar 2004 af Flargermusen (Slettet)
Hvorledes bestemmer jeg de rekangulære koordinater for en vektor, når jeg kender længden (4) og retningsvinklen (54).

På forhånd tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2004 af Lurch (Slettet)

Hvis du forestilelr dig vektoren starter i (0,0) i et koordinatsystem.
x-koordinaten for vektoern er så,
x=4*sin(54)
og ligeledes med y,
y=4*cos(54)


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. januar 2004 af Lurch (Slettet)

Prøv eventuelt at tegn det hele. Så er det tit nemmere at forstå når man arbejder emd vektorer

Svar #3
18. januar 2004 af Flargermusen (Slettet)

Dvs. de rektangulære koordinater er (3,23; 2,35) ???

Mange tak for svaret ;)

Brugbart svar (0)

Svar #4
19. januar 2004 af sigmund (Slettet)

Ifølge min lærebog er det omvendt. x=4*cos(54) og y=4*sin(54).

Brugbart svar (0)

Svar #5
19. januar 2004 af Lurch (Slettet)

Ups! Min fejl, det er rigtigt som Sigmund siger, det er omvendt. Jeg ahr lige kogt et øjeblik....:-)
altså
x=4*cos(54) og y=4*sin(54)

Skriv et svar til: Rekangulære koordinater

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.