Fysik
Bevægelse og acceleration
05. juni 2006 af
Qras (Slettet)
Jeg har en graf, hvor hastigheden (v) er op af 2.aksen og tiden (t) er ud af 1.aksen. Jeg får at vide at hældningskoefficienten = accelerationen = - 9, 82 m/s^2. Hvordan finder jeg så funktionens ligning; y = ax + b?
Svar #1
05. juni 2006 af crazy (Slettet)
Da v'(t)=a(t) og a(t) er hældningen så har du jo dit a. Så vælger du blot et punkt fra grafen og sætter v ind på y's plads, og a(t) ind på a's plads, og til sidst sætter du t ind på x's plads.. så finder du b, og dermed har du din ligning
Svar #2
07. juni 2006 af Qras (Slettet)
Tak for svaret! Problemet er at grafen ikke er tegnet.. Jeg har bare fået et koordinatsystem med v op af 2.aksen og tiden t ud af 1.aksen..
Fatter nemlig ikke hvordan man kan tegne en ligningen, når det eneste man kender er hældningen.. Jeg må ha' misforstået noget!
Fatter nemlig ikke hvordan man kan tegne en ligningen, når det eneste man kender er hældningen.. Jeg må ha' misforstået noget!
Svar #3
07. juni 2006 af sontas (Slettet)
v(t) = a*t+v0 ved konstant acceleration. Hvis du afsætter dine t-værdier ud af førsteaksen og dine hastighedsværdier ud af andenaksen, så er a simpelhen bare hældingen på grafen som #1 skriver.
da a = -g fås :
v(t) = -g*t + v0
da a = -g fås :
v(t) = -g*t + v0
Skriv et svar til: Bevægelse og acceleration
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
