Matematik

pythagoras ??

06. juni 2006 af deniz_g (Slettet)
kan ikke rigtigt hus , hvordan man beviser pythagoras sætningen??

Er der nogen gider at forklar mig det?

mvh deniz

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. juni 2006 af Sonrisa (Slettet)

åhh.. det er den hvor man tegner en kvadrat med en drejet kvadrat indeni? udfra de trekanter der så kommer udleder man så beviset..
Har du der ikke i en lærebog?

Svar #2
06. juni 2006 af deniz_g (Slettet)

Det var lige det...har lige kiggep på alle mine mat-bøger men ingen pythagora???

:(

Brugbart svar (0)

Svar #3
06. juni 2006 af IIII (Slettet)

http://www.formel.dk/

matematik / Geometri / retvinklet trekant

Brugbart svar (0)

Svar #4
06. juni 2006 af IIII (Slettet)

http://da.wikipedia.org/wiki/Pythagoras

Brugbart svar (0)

Svar #5
06. juni 2006 af IIII (Slettet)

http://da.wikipedia.org/wiki/Pythagor%C3%A6isk_l%C3%A6res%C3%A6tning

Brugbart svar (0)

Svar #6
06. juni 2006 af IIII (Slettet)

http://da.wikipedia.org/wiki/Retvinklet_trekant

Brugbart svar (0)

Svar #7
06. juni 2006 af wuk (Slettet)

Jeg har udledt den her:
http://hien.dk/udledning.gif

Er det ikke en fin figur? :-)

Det skulle være til at forstå.

Brugbart svar (0)

Svar #8
06. juni 2006 af Duffy

Her har du ca 68 måder at vise det på:

http://www.cut-the-knot.org/pythagoras/index.shtml



Duffy

Brugbart svar (0)

Svar #9
06. juni 2006 af allan_sim

#7.
Jeg kunne så være fræk og spørge, hvordan du kan være sikker på, at din indre figur er et kvadrat... :-)

Brugbart svar (0)

Svar #10
06. juni 2006 af IIII (Slettet)

Duffy :) Min side er på en dansk version ;P

Brugbart svar (0)

Svar #11
06. juni 2006 af Benjamin. (Slettet)

#9 Det er vel et spørgsmål om grundigheden af beviset. Han/hun kan selvfølgelig nok vise det, men antager måske at det er unødvendigt.

Brugbart svar (0)

Svar #12
06. juni 2006 af wuk (Slettet)

#9
I så fald ville jeg rette i figuren, så der ikke er tvivl om at der er tale om et kvadrat. Alle vinklerne er selvfølgelig rette. Den tager jeg på mig :-)

Det er gjort. Se figuren igen.
http://hien.dk/udledning.gif

#11
Jep, eller så var jeg for doven :-)

Brugbart svar (0)

Svar #13
06. juni 2006 af Benjamin. (Slettet)

#12 Jeg tror ikke, det er det, der menes. Hvis man i de retvinklede trekanter kalder en vinkel for u og en vinkel for v og derfor ved at vinkelsummen i trekanten er u+v+90°, kan man argumentere for at en vinkel i firkanten (kvadratet) også er ret og ligeledes med de andre vinkler.

Brugbart svar (0)

Svar #14
06. juni 2006 af wuk (Slettet)

#13
Det er rigtigt at du fra en geometrisk betragtning kan argumentere for, hvorvidt der faktisk er tale om et kvadrat. Fx ved definitionen om vinkelsummen i en trekant som du nævner.

Brugbart svar (0)

Svar #15
06. juni 2006 af Astridtm (Slettet)

#7
din figur og udledning af pythagoras' sætning er udmærket, men jeg vil da mene, at (a*b)^2= a^2+b^2+2ab

det har du vidst også regnet med, at det gav, men det er bare ikke det du har skrevet - du har skrevet at det kun giver + 1ab... så det kan skabe lidt forvirring!
:)

Brugbart svar (0)

Svar #16
06. juni 2006 af allan_sim

#13+14.
Hvordan kan man vide, at vinkelsummen i en trekant er 180 grader? (Jeg er bare ved at opfriske, hvilke spørgsmål jeg nu skal stille, hvis en af mine elever skulle trække et ligende emne....)

Brugbart svar (0)

Svar #17
06. juni 2006 af Arthur Dent (Slettet)

nej nej nej...
(a*b)^2= a^2+b^2+2ab har ALDRIG været sandt!

Det lige frem skærer i øjnene, bare at se på det!

(a*b)^2=a^2*b^2 er derimod sandt!

Pas nu på ikke at forvirre mere en godt er.

Mvh. Arthur.

Brugbart svar (0)

Svar #18
06. juni 2006 af Astridtm (Slettet)

#17
ja det er da også rigtigt! jeg blander ting sammen nu! (a+b)^2=a^2+b^2+2ab...

men så kan jeg da slet ikke få den udledning til at passe http://hien.dk/udledning.gif
er det mig der er helt dum?

Brugbart svar (0)

Svar #19
06. juni 2006 af Arthur Dent (Slettet)

Wuk er i sin udledning komme til at kalde siden i det store kvadrat for a*b istedet for a+b, derfra stammer forvirringen ... :D.

I mener formentlig det rigtige, i skriver det bare ikke.

Brugbart svar (0)

Svar #20
06. juni 2006 af Astridtm (Slettet)

ahh det er bare fordi jeg sover og ikke læser ordentligt efter! :) NU gir det mening ;)

Forrige 1 2 Næste

Der er 34 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.