Matematik

skæringspunktet...

08. juni 2006 af sienko (Slettet)
jeg sidder og prøver at lære at finde skæringspunktet i en liniær funktion:

y=15x+300

y=35x

hvordan beregner man skæringspunktet?

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. juni 2006 af Mitton (Slettet)

Sæt de to ligninger lig hindanden og beregn x. Så har du første koordinatet til skæringspunktet.

Brugbart svar (0)

Svar #2
08. juni 2006 af Molle (Slettet)


Der findes to metoder.
Jeg vil nu gennemgå substitutionsmetoden.
Når
y = 15x + 300
og
y = 35x

så er

15x + 300 = 35x

Du har nu én ligning med én ubekendt, løs den!
Når du har fundet x, kan du således indsætte tallet på x' plads, i en af ligningerne. Således finder du y.
x og y udgør koordinatsættet til skæringspunktet.

Svar #3
08. juni 2006 af sienko (Slettet)

altså:

35x = 15x+300??

ja - men hvad så? hvis jeg kan nasse mig til en detaljeret beregning vil det bære super ;)

Svar #4
08. juni 2006 af sienko (Slettet)

tak #2

Brugbart svar (0)

Svar #5
08. juni 2006 af Mitton (Slettet)

Ja,


fordi hvis y=35x og y også er lig 15x + 300 så må:

35x = 15x+300
20x = 300
x = 300/20
x = 15

15 er så den x-værdi hvor de to ligninger skærer. Sæt nu x=15 ind i en af de to ligninger og du har y-værdien:

35*15 = 525

Altså skæring i (15,525)

Skriv et svar til: skæringspunktet...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.