Fysik
Hjælp til fysik
21. januar 2004 af
Blubb (Slettet)
Er der nogen der vil være så venlig at hjælpe mig med følgende fysik opgave?
Antag, at alfa-partiklen får 98% af energien, og beregn dens hastighed:
Hvis alfa-partiklen får 98% af energien får den ifølge min udregning 1086852310 J
Jeg skal så beregne dens hastighed. Skal jeg så bruge formlen Ekin = 1/2 x m x v i anden?
Hvis det er den formel jeg skal bruge, hvordan i alverden finder jeg så massen for alfa-partiklen??
Tak for hjælpen :)
Antag, at alfa-partiklen får 98% af energien, og beregn dens hastighed:
Hvis alfa-partiklen får 98% af energien får den ifølge min udregning 1086852310 J
Jeg skal så beregne dens hastighed. Skal jeg så bruge formlen Ekin = 1/2 x m x v i anden?
Hvis det er den formel jeg skal bruge, hvordan i alverden finder jeg så massen for alfa-partiklen??
Tak for hjælpen :)
Svar #1
21. januar 2004 af erdos (Slettet)
En alfapartikel er det samme som en heliumkerne... Så du finder bare massen af en heliumkerne i din databog!
Svar #2
21. januar 2004 af Blubb (Slettet)
Selvfølgelig :)
Jeg har aldrig beregnet en opgave af denne slags før, så jeg ville bare spørge om tallet 1086852310 J ikke er usandsynligt stort?
Jeg har aldrig beregnet en opgave af denne slags før, så jeg ville bare spørge om tallet 1086852310 J ikke er usandsynligt stort?
Svar #3
21. januar 2004 af Samuel (Slettet)
Jo, mon ikke du har foretaget en omregningsfejl fra eV til J??
1ev = 1,602*10^-19 J
1ev = 1,602*10^-19 J
Skriv et svar til: Hjælp til fysik
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
