Matematik

find n ved hjælp af tabelopslag

11. juni 2006 af ziggi85 (Slettet)
Hejsa
Er der nogle der kan hjælpe mig me løse denne lining 80000 = 1030 * ( 1,04^n - 1) / 0,04, således at det bliver muligt at finde n i tabelsamlingen Erlamg C
fatter ikke helt hvordan jeg gør

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. juni 2006 af mathon

80000 = 1030 * ( 1,04^n - 1) / 0,04

80000/1030 *0,04=1,04^n - 1

1,04^n=1+80000/1030 *0,04

n*log(1,04)=log(1+80000/1030 *0,04)
og
n=log(1+80000/1030 *0,04)/log(1,04)

Svar #2
11. juni 2006 af ziggi85 (Slettet)

Vi har en annuitetsopsparing, hvor der indbetales 1030 pr termin, og renten er 4%. Hvor mange gange skal der indbetales, før man har 80000 kr ?

Vi opstiller og løser ligningen 80000 = 1030 * ( 1,04^n - 1) / 0,04


Nu kigger vi i annuitetstabel 1, side 26. Opslaget kan ses i lærebogen side 56.
Vi ser at for n=36 fås værdien 77,5983. Det ligger jo meget tæt på 77,67. Dvs der skal indbetales 36, så har man 80000 kr på nær et par kr.


Ovenstående er noget min lære har skrevet er der nogle der kan fortælle mig hvorledes han er kommet frem til 77,67 og 77,5983

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. juni 2006 af ibibib (Slettet)

Udregn 80000/1030.

Husk at tabellen er en tabel over brøken ((1+r)^n-1)/r så derfor skal A divideres over på den anden side af lighedstegnet.

Svar #4
11. juni 2006 af ziggi85 (Slettet)

hvad nu hvis det var i gældsformlen man skulle finde n ved hjælp af tabelopslag

Brugbart svar (0)

Svar #5
11. juni 2006 af ibibib (Slettet)

Det afhænger jo af tabellen.
Hvis du har en tabel over r/(1-(1+r)^-n) skal du beregne y/G. Men det omvendte kan også være tilfældet.

Svar #6
12. juni 2006 af ziggi85 (Slettet)

hej ´
Jeg har en tabel der hedder (1-(1+r)^-n):r hvordan gør jeg så

Skriv et svar til: find n ved hjælp af tabelopslag

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.