Matematik

sproglig mat eksamen

12. juni 2006 af MrX (Slettet)
Hey, er der nogen af jer, der har eksempler på hvilke spørgsmål man kan trække til mundtlig mat eksamen (b-niv)?
Eller har i nogen idéer til dispostion?
Håber I kan hjælpe ;)

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. juni 2006 af angel* (Slettet)

hey jeg var oppe i fredags...

jeg trak: bestem toppunktet for en parabel og udled nogle faktoriseringssætninger...

du ved faktoriseringssætningen var: X1+X2= -b/a (heheh noget i den retning)....

Brugbart svar (0)

Svar #2
12. juni 2006 af Skuli (Slettet)

Jeg har været oppe i b-niveau på HF. Trak følgende:
Udled løsningsformlen for en andengradsligning. Vis hvordan et andengradspolynomium kan faktoriseres og vis hvordan man løser en andengradsulighed.

Svar #3
12. juni 2006 af MrX (Slettet)

puha, faktoriseringssætninger har vi vidst ikke haft noget om. Synes ikke jeg har set sån noget før :S det lyder også ret svært med at faktorisere et andengradspolynomien. Men skulle i ikke lave beviser? stilles der egentlig krav til at man skal kunne beviserne uden ad?

Brugbart svar (0)

Svar #4
12. juni 2006 af Skuli (Slettet)

Jo det var netop beviser for de ting jeg skulle lave. Altså at udlede løsningsformlen for en andengradsligning er jo et bevis. Et andengradspolynomium kan faktoriseres f(x)=a(x-x1)(x-x2) det skulle jeg så bevise og måtte så først bevise x1+x2=-b/a og x1'x2=c/a.
Synes ikke det var slemt, jeg kiggede i mine noter en gang, du skal så vidt muligt prøve at holde dig fra dem.

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. juni 2006 af Skuli (Slettet)

hov, der skulle stå x1*X2=c/a

Svar #6
14. juni 2006 af MrX (Slettet)

puha det ser indviklet ud! Men det lyder som om at du havde styr på beviset ;) Men prøvede du at lære alle beviserne uden ad i læseferien? eller hvordan læste du op til matematik?

Brugbart svar (0)

Svar #7
14. juni 2006 af Skuli (Slettet)

Ja, jeg sørgede for at forstå dem, altså hvorfor man gør hvad, ellers bliver man gennemskuet, hvis altså man bare har lært det slavisk fra bogen. Så jeg læste og skrev alle beviserne igen og igen indtil jeg havde fattet det, var der nogle steder hvor jeg ikke lige kunne gennemskue hvorfor jeg gjorde som jeg gjorde spurgte jeg herinde. Jeg fik 11 så det betalte sig! Men det skal også siges at jeg har haft rimelig godt styr på matematik hele året. Håber du kan bruge noget af det jeg har skrevet. Ellers spørger du bare igen:)

Brugbart svar (0)

Svar #8
14. juni 2006 af danielruhmann (Slettet)

https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=232260&h=eksamenssp

Skriv et svar til: sproglig mat eksamen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.