Fysik
bølgelængdens virkning for lyd
13. juni 2006 af
Jorvik (Slettet)
Når vi taler om lyd, hvad er bølgelængdens virkning så???
mit bud: at ved en større bølgelængden fortsætter bølgen længere da den laver de samme antal bølger (end en lavere bølgelængde) over en længere distance.
Er det korrekt? (hvis nogen forstår, hvad jeg mener)
mit bud: at ved en større bølgelængden fortsætter bølgen længere da den laver de samme antal bølger (end en lavere bølgelængde) over en længere distance.
Er det korrekt? (hvis nogen forstår, hvad jeg mener)
Svar #1
13. juni 2006 af lany (Slettet)
Bølgelængde l og frekvensen f hænger sammen med bølgens hastighed v, via følgende formel:
l*f=v
Deraf ses, at jo større bølgelængde jo mindre frekvens, da v er konstant. Lavere frekvens betyder dybere tone, altså bliver tonen dybere, når bølgelængden bliver større.
l*f=v
Deraf ses, at jo større bølgelængde jo mindre frekvens, da v er konstant. Lavere frekvens betyder dybere tone, altså bliver tonen dybere, når bølgelængden bliver større.
Svar #3
14. juni 2006 af Jorvik (Slettet)
lige et spørgsmål mere:
Vi har formlen v = l*f
På grund af en opvarmning af luften ændres v, hvorved f også ændres
Men hvordan ved vi, at det kun er f, der ændrer sig og ikke også l???
Og ved vi overhovedet det?
Vi har formlen v = l*f
På grund af en opvarmning af luften ændres v, hvorved f også ændres
Men hvordan ved vi, at det kun er f, der ændrer sig og ikke også l???
Og ved vi overhovedet det?
Skriv et svar til: bølgelængdens virkning for lyd
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
