Matematik
Sin^2(x)?? sinus i anden?
14. juni 2006 af
Andro (Slettet)
Sider lige og finpusser (eller måske nærmere grovhakker) mine fysik begreber til exame imorgen(!).
jeg faldt over Sin^2 og jeg mindes aldrig at have hørt om det i matematik...
Betyder Sin^2(x) = Sin(x^2) elller hva?
og hvad med Sin^2(x) = 12 => x = sinus i minus første til kvadratroden af 12?
håber nogen ka hjælpe...
jeg faldt over Sin^2 og jeg mindes aldrig at have hørt om det i matematik...
Betyder Sin^2(x) = Sin(x^2) elller hva?
og hvad med Sin^2(x) = 12 => x = sinus i minus første til kvadratroden af 12?
håber nogen ka hjælpe...
Svar #1
14. juni 2006 af Mitton (Slettet)
Det betyder (sin(x))^2. Man sparer en hel parantes ved den skrivemåde :)
Svar #2
14. juni 2006 af jgthb (Slettet)
nej. sådan her:
sin^2(x)=sin(x)*sin(x)
Og ligningen:
sin^2(x)=12
sin(x)=12^0,5
x=sin^-1(12^0,5)
x=ugyldigt! (en sinusværdi er jo altid mellem -1 og +1, og så kan sin^2(x) aldrig være over nul, og derfor heller ikke 12!
Det skal så siges, at sin^-1 faktisk ikke følger potensregneregler, men det ved jo nok i forvejen.
sin^2(x)=sin(x)*sin(x)
Og ligningen:
sin^2(x)=12
sin(x)=12^0,5
x=sin^-1(12^0,5)
x=ugyldigt! (en sinusværdi er jo altid mellem -1 og +1, og så kan sin^2(x) aldrig være over nul, og derfor heller ikke 12!
Det skal så siges, at sin^-1 faktisk ikke følger potensregneregler, men det ved jo nok i forvejen.
Svar #3
14. juni 2006 af Andro (Slettet)
Tusind tak, Mitton. glad for at jeg ku lære det så hurtigt, for imorgen er jeg færdig med både fysik og matematik, så jeg orker ikke at begynde på det igen.
tak igen
A.
tak igen
A.
Skriv et svar til: Sin^2(x)?? sinus i anden?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
