Matematik
Hvad gør jeg forkert ?
20. juni 2006 af
Hotq (Slettet)
Jeg sidder og forbereder mig til mundtlig årsprøve i matematik 1. g.
Jeg er i tvivl om, hvorvidt der er en fejl i min lærebog Carstensen, Frandsen og Studsgaard Mat A1, side 191 eller det bare er mig. Men jeg vil også have at retningsvektoren i figur 32 r2=(1 -c) istedet for (1 c), men gør jeg forkert ?
Jeg er i tvivl om, hvorvidt der er en fejl i min lærebog Carstensen, Frandsen og Studsgaard Mat A1, side 191 eller det bare er mig. Men jeg vil også have at retningsvektoren i figur 32 r2=(1 -c) istedet for (1 c), men gør jeg forkert ?
Svar #1
20. juni 2006 af Arthur Dent (Slettet)
Kan du ikke prøve at uddybe dit problem? Det er langt fra alle som sidder med en grundbog fra 1.g foran sig :D
Svar #3
21. juni 2006 af Sansnom (Slettet)
r2=(1; c) er korrekt.
Du lader dig "narre" af, at linien går nedaf og tror derfor, at retningsvektoren skal hedde (1; -c).
Men, du glemmer, at c blot er et negativt tal. Hvis c nu er -1,2 (eller noget i den stil), så passer det vist til din figur. Retningsvektoren r2 er så r2= (1; c) = (1; -1,2).
Du lader dig "narre" af, at linien går nedaf og tror derfor, at retningsvektoren skal hedde (1; -c).
Men, du glemmer, at c blot er et negativt tal. Hvis c nu er -1,2 (eller noget i den stil), så passer det vist til din figur. Retningsvektoren r2 er så r2= (1; c) = (1; -1,2).
Svar #4
21. juni 2006 af tyranen (Slettet)
Ikke nødvendigvis.
Du skal jo bevise at ac = -1.
Det gøres ved at tage skalarproduktet(tror jeg nok det hedder) mellem r1 og r2. Det giver 1*1+ac, hvilket kan omskrives til ac = -1.
Hvis c var negativ, så ville der stå 1*1+a*(-c) => -ac = -1 => ac = 1
Hvis du så siger, at f.eks. a = 1, så får du c til at være -1 også passer det lige pludselig med at c skal være positiv.
Håber svaret kan bruges :)
Du skal jo bevise at ac = -1.
Det gøres ved at tage skalarproduktet(tror jeg nok det hedder) mellem r1 og r2. Det giver 1*1+ac, hvilket kan omskrives til ac = -1.
Hvis c var negativ, så ville der stå 1*1+a*(-c) => -ac = -1 => ac = 1
Hvis du så siger, at f.eks. a = 1, så får du c til at være -1 også passer det lige pludselig med at c skal være positiv.
Håber svaret kan bruges :)
Skriv et svar til: Hvad gør jeg forkert ?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
