Andre fag

SSO opgave hjælpp

26. juni 2006 af Juliebr (Slettet)
Hej jeg er lige blevet færdig med 2.g og SSO opgaven nærmer sig. Er der nogen som har nogen erfaringer med hvad der er godt at skrive i? Har tænkt på at skrive i biologi, må man ikke lave forsøget inden ugen???

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. juni 2006 af gudrun (Slettet)

Hej
Jeg står i nøjagtig samme situation som dig.
Jeg er lige færdig med 2. g og vil gerne begynde at forberede mig på SSO.
Jeg vil også gerne skrive opgave i bio. Hvad har du overvejet at skrive om? Jeg kan bare ikke bestemme mig for hvad jeg vil skrive om!!

Svar #2
26. juni 2006 af Juliebr (Slettet)

Jeg har overvejet at skrive om et forsøg vi har lavet der handler om gensplejsning PGLO forsøg.. Men ved det ikke rigtigt.. Ved du hvornår ugen starter? Er det ikke forskelligt fra skole til skole??

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. juni 2006 af xyz (Slettet)

nej du kan ikke lave forsøget inden selve ugen.

Brugbart svar (0)

Svar #4
26. juni 2006 af cdc (Slettet)

#2 mange steder er det ugen før juleferien.

sjældnere ses det at det er omkring vinterferien.

Brugbart svar (0)

Svar #5
26. juni 2006 af gudrun (Slettet)

Jeg troede faktisk at det var det samme over hele landet.

#2 Jeg tror ikke vi må skrive om et forsøg vi allerede har lavet på klassen!?

Brugbart svar (0)

Svar #6
26. juni 2006 af Ivan Baso (Slettet)

Jeg må sige det er ambitiøst at tænke på SSO allerede nu. Jeg tænkte først på den opgave en til to måneder før den skulle skrives. Jeg skrev i historie som jeg tror er et ok fag at skrive i, men man skal være ret skarp hvis man vil helt til tops på karakterskalaen.

Brugbart svar (0)

Svar #7
27. juni 2006 af gudrun (Slettet)

måske er det meget ambitiøst, men det er rart at være i god tid, så det kan blive en god opgave... når alt kommer til alt kommer den også til at tælle med i gennemsnittet...

Brugbart svar (0)

Svar #8
27. juni 2006 af Eshadon (Slettet)

Hey #0 og #1. Jeg skrev i Fysik sidste år - planlagde også det hele i ferien.. I skal snakke med Jeres rektor om evt. at starte forsøget før opgaveugen. Det er ikke umuligt at få tilladelse til - en af mine venner fik det - men i skal have skriftlig tilladelse. Personligt fik jeg udleveret min opgaveformulering i en lukket forseglet kuvert dagen før, så jeg ku ta den med til DTU i Kbh hvor jeg skrev min opgave - men altså alt sammen foregår gennem Jeres rektor :-)

\\\une

Brugbart svar (0)

Svar #9
27. juni 2006 af gudrun (Slettet)

#8
Hvad gjorde du i ferien for at forberede dig?? synes det er lidt svært rigtig at forberede sig, når vi ikke har fået ret meget indformation om det, men jeg vil bare rigtig gerne i gang....

Brugbart svar (0)

Svar #10
27. juni 2006 af NuclearWarhead (Slettet)

Vi fik at vide i slutningen af 2.g at vi i ferien burde tænke på hvilket fag vi kunne tænke os at arbejde med, og hvilke emner der kunne interessere os - sådan rent overordnet. Da vi så kom i 3.g, skulle vi så fortælle vores lærer i det fag vi nu gerne ville skrive i, nogle af de tanker vi havde gjort os. Løbende fik vi os så pejlet ind på et emne indtil omk. oktober/november da vi skulle beslutte os til vores fag og område.

Så jo, man kan sagtens forberede sig i ferien.

Brugbart svar (0)

Svar #11
27. juni 2006 af Eshadon (Slettet)

Jeg forberedte mig ved at deltage i "Nanocamp" på DTU i Kbh. Den mulighed har alle self ikke, men det hjalp mig mest af alt til at raffinere de vidtgående ideer om mulige opgaveemner - så jeg var klar til at "snakke med min lærer om en problemformulering" aka sige ham hvad der sku stå... Derefter lånte jeg bøger i stort omfang og læste og forstod, så jeg da ugen kom havde 98% styr på teorien. I selve ugen brugte jeg de 4-5 første dage på at lave forsøg og snakke med forskerne på den afdeling jeg var tilknyttet - jeg rejste hjem (jylland) og skrev non-stop i de sidste 2 dage...

\\\une

Brugbart svar (0)

Svar #12
12. juli 2006 af fitzenverhuuhr (Slettet)

#0
Det er under alle omstændigheder en god ide at skrive i naturvidenskabelige fag, gennemsnittet for karakterer for SSO'er der er noget højere end i dansk, historie etc.

Brugbart svar (0)

Svar #13
12. juli 2006 af jammal (Slettet)

Jeg kan KUN give #12 ret!

De fleste af dem, der skrev i historie, dansk osv i min skole. fik 8-9 og der skal MEGET til for at få 10-11

- til gengæld er der mange, der får 10 -11 i naturvidenskabelige fag som kemi/biologi.

En fra min klasse skrev i kemi og fik 13



Brugbart svar (0)

Svar #14
12. juli 2006 af rapsak (Slettet)

Tror bestemt der er noget om snakken med hensyn til karakterfordelingen mellem de humanistiske og naturvidenskabelige fag...

Skrev selv i dansk (lige blevet student). Og et godt råd inden for det fag er at lade være med at skrive om en bog. Lyder måske lidt mærkeligt, men de fleste bøger er der virkelig skrevet meget om før, så det er svært at hive noget nyt ud af ærmet i den henseende. (en pige fra min klasse mente ellers hun "virkelig" havde skabt nogle nye teorier om en bog af Martin A. Hansen, men endte alligevel "kun" på 9. Gå i stedet ind og skriv om en litteraturhistorisk periode eller om tekstfaglige begreber såsom tekstanalyse, litterære modeller gennem tiden etc. Det lyder måske lidt tørt men er det virkelig ikke.

Jeg fandt en bog om forskellige tekstanalyse-metoder... tog en Herman Bang novelle... analyserede den på 3 forskellige måder i forhold til bogen og skrev om metodernes indbyrdes forhold i et historisk perspektiv. Og endte med et 13-tal fordi det var noget andet end hvad der normalt sås inden for faget. (Og så gik det vist også meget godt med skrivningen) :)



Brugbart svar (0)

Svar #15
12. juli 2006 af Jeppedyret (Slettet)

man skal helt klart vælge noget andet end dansk og historie, hvis man vil have 10 eller derover!

jeg skrev i biologi om prionsygdomme(Creutzfeldt jakob sygdom etc.) og endte med at få 13!
Yderligere kan jeg kun tilråde jer til at skrive om noget mystisk ligesom #14 siger. Skriv noget som ikke er "normalt"

Brugbart svar (0)

Svar #16
12. juli 2006 af bassihund (Slettet)

Vil bare lige tilføje at det faktisk ikke er alle, som har mulighed for at skrive i de "kloge" naturvidenskabelige fag, eftersom næsten halvdelen af gymnasieeleverne har valgt den sproglige linje, hvor et naturvidenskabeligt fag på højniveau ikke er noget krav!

Brugbart svar (0)

Svar #17
12. juli 2006 af jgthb (Slettet)

Det er ikke min opfattelse, at det er lettere i de naturvidenskabelige fag. I min klasse var der vist ikke nogen, som fik over 8 i naturvidenskabelige fag, hvorimod der i dansk og historie blev givet pæne karakterer.

Jeg tror heller ikke, at det er lettere at få høje karakterer med specielle emner. Ganske vist ses det ofte, at folk, som har valgt et mærkeligt emne, får højt, men ofte er disse personer også gode i skolen. Men jeg vil tro, at det nogle gange også er gået galt. Så det kan være en stor risiko at tage, hvis man ikke er sikker i sin sag. Jeg vil dog heller ikke fraråde dig det, fordi det kan rigtigt nok vise selvstændighed, hvilket tæller meget i vores karaktersystem.

Brugbart svar (0)

Svar #18
12. juli 2006 af CziX (Slettet)

Når alt kommer til alt, så er det vigtigste, at man skriver I et fag, som interesserer én. Man skal ikke betragte det, som det er skærsilden, man skal igennem. Det skal virkelig være noget, man brænder for. Prøv evt. at læse lidt i aviser og onlineaviser for at hente inspiration, og få så udpeget nogle emner, der virker interessante.

Det er selvfølgelig vigtig at have tilstrækkeligt materiale, men det er endnu vigtigere, at man kan skrive selvstændig og målrettet. Hvad er det, man vil med emnet?

Brugbart svar (0)

Svar #19
13. juli 2006 af gudrun (Slettet)

Hej
Nogle ideer til specielle emner i bio, der ikke er såkaldt normale??

Brugbart svar (0)

Svar #20
14. juli 2006 af Jeppedyret (Slettet)

#17 jeg vil give dig ret... altså.. man skal have styr på, hvad man laver før man vælger et "nyt" og svært emne ;)

#19 skriv om prionsygdomme ;)

der er selvfølgelig også mange andre gode emner.. søg i forumne herinde - der er utallige af denne slags forums...

Forrige 1 2 Næste

Der er 26 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.