Matematik
ligninger? hjælp 1.G
31. januar 2004 af
HappyHelle (Slettet)
opgaven lyder som følgende :
Hvor mange kaniner og duer har Max, når disse dyr tilsammen har 19 hoveder og 52 ben?
jeg har vredet hovedet hele dagen, og jeg kan simpelthen ikke skrive en (eller 2?) formler på hvordan det kan regnes ud..
Jeg har self opdaget at det resultatet er 7 kaniner og 12 duer...
En der kan hjælpe?
Hvor mange kaniner og duer har Max, når disse dyr tilsammen har 19 hoveder og 52 ben?
jeg har vredet hovedet hele dagen, og jeg kan simpelthen ikke skrive en (eller 2?) formler på hvordan det kan regnes ud..
Jeg har self opdaget at det resultatet er 7 kaniner og 12 duer...
En der kan hjælpe?
Svar #1
31. januar 2004 af 404error (Slettet)
Betegn antal duer x og antal kaniner y. Så ved du at
2*x+4*y=52
og
x+y=19.
Løs nu dette ligningssystem.
2*x+4*y=52
og
x+y=19.
Løs nu dette ligningssystem.
Svar #2
01. februar 2004 af sontas (Slettet)
x+y = 19 <=> x = 19-y
2*(19-y) + (4*y) = 52 <=> 38+2y = 52 <=> 2y = 14 <=> y = 7
og y = 19-x
2*x + 4(19-x) = 52 <=> 2x + 76-4x = 52 <=>
-2x+76 = 52 <=> -2x = -24 <=> x = 12
2*(19-y) + (4*y) = 52 <=> 38+2y = 52 <=> 2y = 14 <=> y = 7
og y = 19-x
2*x + 4(19-x) = 52 <=> 2x + 76-4x = 52 <=>
-2x+76 = 52 <=> -2x = -24 <=> x = 12
Skriv et svar til: ligninger? hjælp 1.G
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
