Matematik
ligning???
01. februar 2004 af
lou (Slettet)
Er der en som muligvis kunne hjælpe mig med følgende to ligninger..?
a.)3x+11=2(5x-3)+7
b.)422*x(opløftet i 6.)=148
a.)3x+11=2(5x-3)+7
b.)422*x(opløftet i 6.)=148
Svar #1
01. februar 2004 af sigmund (Slettet)
ad a) På højre side ganger du ind i parentesen, samler x'erne på samme side, og isolerer x: 3*x+11=10*x-6+7 <=> 3*x-10*x=-6+7-11<=>-7*x=-10<=>x=10/7.
ad b) Du dividerer først med 422 på begge sider af lighedstegnet: 422*x^6=148<=>x^6=74/211. Så tager tu 6.-rod af 74/211: x=(74/211)^(1/6)~0.84.
ad b) Du dividerer først med 422 på begge sider af lighedstegnet: 422*x^6=148<=>x^6=74/211. Så tager tu 6.-rod af 74/211: x=(74/211)^(1/6)~0.84.
Skriv et svar til: ligning???
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
