Fysik

naturfags opgaver

01. februar 2004 af xzenia (Slettet)
hey hey jeg sider her og fatter virkelig ikke en brik af mine opgaver. det drejer sig om "106,107,116,122 og 123" i vejledende opgaver for naturfag 2002. så tænkte på hvis der er nogen der ligger inde med en løsning eller to... ville jeg sådan set gerne se dem... på forhånd tak.

Brugbart svar (1)

Svar #1
01. februar 2004 af Kasper (Slettet)

Tror du får mere respons hvis du skriver hvad opgaverne går ud på og eventuelt et forsøg på en løsning..

Svar #2
01. februar 2004 af xzenia (Slettet)

kay here goes... ville aldrig spørge om dette hvis det var fordi jeg fattede det...men er lige kommet til en ny skole, og har ikke selv haft om dette endnu...

opg. 106
technetium-99 er et hyppigt anvendt radioaktivt stof til visse hospitalundersøgelser, tc-99 er gamma-radioaktiv og har en halveringstid på 6 timer.
a) bestem henfaldskonstanten for tc-99

en patient får indsprøjtet en opløsning, der indeholder tc-99 aktiviteten ved indsprøjtning er 350 MBq.

b) beregn antallet af tc-99 atomer i den indsprøjtede opløsning, og beregn den samlede masse i gram, idet et Tc-99 atom har massen 99 u

Tc-99 dannes ved β- henfald af molybdæn.

c) opskriv henfaldsskemaet for dette henfald.

d) hvilke forhold kunne tænkes at indgå i vurderingen af, at Technetium-99 er velegnet til hospitalsundersøgelser.


opgave 107
en vævsprøve, der vejer 0,012 kg, udsættes for neutronbestråling. neutronstrålingen afsætter energien 0.0013 J i vævsprøven.
strålingens kvalitetsfaktor er 10 Sv\\Gy
beregn dosisækvivalent.


opgave 116
Benzin indeholder bla. oktan med den kemiske formel C8H18-

a) beregn den molare masse for oktan.

ved en fuldstændig forbrænding af oktan dannes der vand og kuldioxid.

b) opskriv et afstemt reaktionskema for denne proces.

c) hvor mange g kuldioxid dannes ved fuldstændig frobrændig af 100g. oktan.


opgave 122
kobberoxid kan omdannes til frit kobber ved opvarmning i en gasstrøm af hydrogen. hydrogen ledes hen over kobberoxidet og reagensglasset opvarmes indtil al kobberoxid er omdannet til frit kobber.

a) færdiggør reaktionskemaet
CuO + H2 ->

i et forsøg anvendes der 0.62 g CuO

b) beregn hvor mange g. frit kobber, der dannes.


opgave 123
på en fyldt kemikalieflaske står der. "Natriumhydroxid-opløsning"
NaOH(aq). 500 mL 0.15mol/L

a) hvor mange mol NaOH findes der i den fyldte kemikalieflaske?

b) hvor mange g. NaOH er benyttet til at fremstille denne opløsning.

c) beregn pOH og pH i opløsningen.

Brugbart svar (1)

Svar #3
01. februar 2004 af KemiKasper (Slettet)

du skal komme med et forslag selv og stille konkrete spørgsmål før nogen (ihvert fald jeg) vil svare dig.

Brugbart svar (1)

Svar #4
01. februar 2004 af sigmund (Slettet)

Jeg vil råde dig, xzenia, til at få fat i en kemibog og en fysikbog, fx Orbit 1 og Kemi 2000 - C-niveau eller andre bøger, beregnet til Fysik og Kemi på C-niveau, da du vil kunne finde fremgangsmåden til løsning af opgaverne i de bøger. At studere lidt selv skader vel ikke... Desuden er jeg enig med KemiKasper i at du må komme med nogen løsningsforslag, fordi så kan vi sige om det er rigtigt eller forkert.

Brugbart svar (1)

Svar #5
01. februar 2004 af LilLulu (Slettet)

107)
D= E/m = 0,0013J/0,012kg = 0,108 Gy

Q= 10 Sv/Gy

H= 10 Sv/Gy * 0,108 = 1,08 Sv

116a)
Molaremasse for oktan C8H18
M(C8H18) = 8(C) + 18(H)
M = 8*12,01 g/mol + 18 *1,008 g/mol
M = 114,224 g/mol

Resten må du selv rode med c",)

Skriv et svar til: naturfags opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.