Kemi
Opløsning af et salt....haster
25. juli 2006 af
baloon (Slettet)
Håber der er nogen kloge hoveder der kan hjælpe mig....
30g af saltet aluminiumnitrat Al(N03)3 opløeses i 0,35L opløsning.
1.
Opskriv reaktionsskemaet for saltets opløsning i vand.
2.
Beregn dernæst den formelle koncentration af saltet, samt den aktuelle koncentration af hver enkelt ion i opløsning.
Mit bud:
1.
Al(N03)3 (s) -> Al+ (aq) + NO3- (aq) ??
2.
Har siddet med dette spørgsmål i lang tid og ved ikke hvordan den løses.
På forhånd tak!
30g af saltet aluminiumnitrat Al(N03)3 opløeses i 0,35L opløsning.
1.
Opskriv reaktionsskemaet for saltets opløsning i vand.
2.
Beregn dernæst den formelle koncentration af saltet, samt den aktuelle koncentration af hver enkelt ion i opløsning.
Mit bud:
1.
Al(N03)3 (s) -> Al+ (aq) + NO3- (aq) ??
2.
Har siddet med dette spørgsmål i lang tid og ved ikke hvordan den løses.
På forhånd tak!
Svar #1
25. juli 2006 af dnadan (Slettet)
Hmmm du er tæt på ved 1'eren...
Det rigtige er:
Al(N03)3 (s) -> Al(3+) (aq) + 3NO3(-) (aq)
Husk er der er 3 NO3(-) i Al(NO3)3
Og husk også at Al er 3+, dette kan du regne ud, ved at kigge på NO3-, der er 3 af dem, dvs. 3-, ergo må aluminium altså være 3+, pga. et salt skal være neutral ladet...
2.
Du har netop opskrevet reaktionsskemaet i 1)
Al(N03)3 (s) -> Al(3+) (aq) + 3NO3(-) (aq)
Du ved massen af Al(N03)3 er 30g, find molarmassen og derefter beregn stofmængden... Nu kender du en stofmængde og en volumen(35mL), beregn nu koncentrationen
Aktuelle koncentration
Du skal vise at:
n(Al(N03)3)= n(Al(3+)
og n(Al(N03)3)*3=n(NO3-)
(Kig på reaktionsskemaet)
Herefter finder du koncentrationen for begge ioner...
Det rigtige er:
Al(N03)3 (s) -> Al(3+) (aq) + 3NO3(-) (aq)
Husk er der er 3 NO3(-) i Al(NO3)3
Og husk også at Al er 3+, dette kan du regne ud, ved at kigge på NO3-, der er 3 af dem, dvs. 3-, ergo må aluminium altså være 3+, pga. et salt skal være neutral ladet...
2.
Du har netop opskrevet reaktionsskemaet i 1)
Al(N03)3 (s) -> Al(3+) (aq) + 3NO3(-) (aq)
Du ved massen af Al(N03)3 er 30g, find molarmassen og derefter beregn stofmængden... Nu kender du en stofmængde og en volumen(35mL), beregn nu koncentrationen
Aktuelle koncentration
Du skal vise at:
n(Al(N03)3)= n(Al(3+)
og n(Al(N03)3)*3=n(NO3-)
(Kig på reaktionsskemaet)
Herefter finder du koncentrationen for begge ioner...
Svar #2
25. juli 2006 af baloon (Slettet)
okay mange tak!
Dvs. stofmængderne for Al(N03)3 og
Al(3+) er den samme, og dermed den samme koncentration (0,32 mol/L). og den aktuelle koncentration for NO3- bliver (0,96mol/L).
Dvs. stofmængderne for Al(N03)3 og
Al(3+) er den samme, og dermed den samme koncentration (0,32 mol/L). og den aktuelle koncentration for NO3- bliver (0,96mol/L).
Svar #3
25. juli 2006 af dnadan (Slettet)
Det lyder meget korrekt, det ser korrekt ud i forhold til hinanden...
Har dog ikke tjekket for regnefejl, så det håber jeg ikke, at du har lavet:)
Har dog ikke tjekket for regnefejl, så det håber jeg ikke, at du har lavet:)
Skriv et svar til: Opløsning af et salt....haster
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
