Matematik

Brøk

14. august 2006 af figaro8 (Slettet)
er denne brøk rigtig lavet:

2/5 + 7/10 - 11/20 = 8/20 + 28/20 - 11/20 = 25/20

Svar #1
14. august 2006 af figaro8 (Slettet)

og hvordan laver man den her: 5/8 + 1/4 + 2 = 5/8 + 2/8 ... og så kan jeg ikke komme videre.`..??

Brugbart svar (0)

Svar #2
14. august 2006 af jgthb (Slettet)

nej ikke helt:

2*4/(5*4) + 7*2/(10*2) - 11/20 =
8/20 +14/20 - 11/20 =
11/20

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. august 2006 af jgthb (Slettet)

#1 2 kan du omskrive til 16/8

Svar #4
14. august 2006 af figaro8 (Slettet)

okay... så hvis det omskrives til 16/8 er det så = 5/8 + 2/8 + 16/8 = 22/8

Svar #5
14. august 2006 af figaro8 (Slettet)

og hvordan regner man enkelt sådan en her: 2/3 - 3/4 - 4/5

det eneste jeg kan komme frem til, er en fælles nævner på 60, men hvad så?

Brugbart svar (0)

Svar #6
14. august 2006 af -Zeta- (Slettet)

#5:

Den laveste fællesnævner er, som du selv nævner: 3*4*5=60

Lad os se på den første brøk. Hvor mange gange kan du tage 3 op i 60?

60/3 = 20

D.v.s. brøken bliver:

20/60

Det samme gør du med de andre. Det bliver så til:

20/60 - 45/60 - 48/60 = -73/60

Brugbart svar (0)

Svar #7
14. august 2006 af -Zeta- (Slettet)

Hovsa... husk at gane de 20 med tælleren.

60/3 = 20

2 * 20 = 40

D.v.s. brøken bliver:

40/60

Svar #8
14. august 2006 af figaro8 (Slettet)

oki tak;) ergo må det blive : -53/60

hvad med sådan en brøk her: 7 * 1/2.. er det ike bare 1/14?

Brugbart svar (0)

Svar #9
14. august 2006 af jgthb (Slettet)

#8: nej, det giver 7/2 eller 3,5. Faktisk multiplicerer du to brøker:
7/1 * 1/2 = 7*1/(1*2) = 7/2

Svar #10
14. august 2006 af figaro8 (Slettet)

vil det så sige, at 9 * 5/2 giver 9/10?


Svar #11
14. august 2006 af figaro8 (Slettet)

hvad med 2/5 * 4/9 * 7/2 får det til 42/10 men er ikke sikker?

Brugbart svar (0)

Svar #12
14. august 2006 af jgthb (Slettet)

#10: nej:

1) 9*5/2 = 45/2

2) 2/5 * 4/9 * 7/2 = 2*4*7/(5*9*2)= 4*7/(5*9) (to går igen både for oven og for neden, så den fjernes) = 28/45

Brugbart svar (0)

Svar #13
14. august 2006 af jgthb (Slettet)

så når man mulitiplicerer, gøres det ved at muliplicere tællerne med hinanden i tælleren og multiplicere nævnerne med hinanden i nævneren:

a/b * c/d = a*c/(b*d)

Svar #14
14. august 2006 af figaro8 (Slettet)

så når der både er en nævner og en tæller af samme tal, fjernes dette altså bare? er den noget man kan generalisere?

Brugbart svar (0)

Svar #15
14. august 2006 af jgthb (Slettet)

hvis det gælder, at:

a*b*c/(a*d*e)

kan du fjerne a:

b*c/(d*e)

Svar #16
14. august 2006 af figaro8 (Slettet)

oki... så er jeg med..

men kan du ikke lige fortælle mig, hvordan man dividere en brøk med et helt tal.. det er noget med at gøre det omvendt.. fx denne : 13/7 : 5?

Svar #17
14. august 2006 af figaro8 (Slettet)

er det = 7*5/13 = 2,6??

Brugbart svar (0)

Svar #18
14. august 2006 af jgthb (Slettet)

nej. Det er 13/(7*5). altså i bogstaver:

(a/b)/c = a/(b*c).

Svar #19
14. august 2006 af figaro8 (Slettet)

og hvad giver det så?? 9,2??

Svar #20
14. august 2006 af figaro8 (Slettet)

???

Forrige 1 2 3 4 Næste

Der er 66 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.