Matematik

rette?

21. august 2006 af figaro8 (Slettet)
Nogle kloge hoveder som kunne fortælle mig om den her er rigtig??

(16,39 + 3,64f) - (28,06 - (3,48f - 16,59))

= 16,39 + 3,64f - (28,06 - 3,48f - 16,59)

= 16,39 + 3,64f - 28,06 + 3,48f + 16,59

= 16,39 - 28,06 + 16,59 = 4,92

= 3,64f + 2,48f = 7,12f

= 4,92 + 7,12f

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. august 2006 af Katen (Slettet)

16,39 + 3,64f) - (28,06 - (3,48f - 16,59))

= 16,39 + 3,64f - (28,06 - 3,48f - 16,59)


Hvad sker der, når man ophæver en minus parentes?

Svar #2
21. august 2006 af figaro8 (Slettet)

ups så skal fortegnene i parentesen blive +

Svar #3
21. august 2006 af figaro8 (Slettet)

vent lige.. kig lige linjen under.. fordi jeg tager det bid for bid... der har jeg ændret det.. til +

Svar #4
21. august 2006 af figaro8 (Slettet)

er den rigtig eller? jeg har gjort det bid for bid.. så husk at læse linje for linje.

Brugbart svar (0)

Svar #5
21. august 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#4:
Det er forkert.

Svar #6
21. august 2006 af figaro8 (Slettet)

okay.. hvor ligger fejlen?

Brugbart svar (0)

Svar #7
21. august 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#6:
Der er faktisk en del fejl.

1) Du ophæver minsuparentesen forkert i 2. linje, hvorved 3. linje også bliver forkert.

2) I 4. linje forsvinder alle leddene med f pludselig, så det er heller ikke korrekt.

3) 4,92 er ikke lige med 3,64f + 2,48f = 7,12f.

4) 7,12f er ikke lig med 4,92 + 7,12f.

Der er med andre ord nok at tage fat på.

Brugbart svar (0)

Svar #8
21. august 2006 af allan_sim

#6.
Hvor Katen siger. Du har en minusparentes inde i den større parentes og skal derfor ændre fortegn, når du hæver denne (og så igen når du hæver den yderste).

Svar #9
21. august 2006 af figaro8 (Slettet)

er det her så korrekt?

(16,39 + 3,64f) - (28,06 - (3,48f - 16,59))

= 16,39 + 3,64f - (28,06 - 3,48f + 16,69)

= 16,39 + 3,64f - 28,06 + 3,48f - 16,59

= 3,64f + 3,48 = 7,12f

= 16,39 - 28,06 - 16,59 = -28,26

= 7,12f + -28,26

Svar #10
21. august 2006 af figaro8 (Slettet)

??

Brugbart svar (0)

Svar #11
21. august 2006 af ibibib (Slettet)

Svaret er korrekt, men opstillingen er ikke. Linje 4 og 5 er mellemregninger som ikke er lig med svaret i linje 6.
Hvis du sletter de to linjer er der korrekt.

Svar #12
21. august 2006 af figaro8 (Slettet)

tak for det;)

Svar #13
21. august 2006 af figaro8 (Slettet)

den her er lidt mærkelig..

4,3r + (2,9s + 1,1r) + (1,2 + 1,1a)

jeg får r til 5,4.. men hvad gør vi med 2,9s og 1,2 samt 1,1a?? de kan jo ikke sættes sammen eller noget??

Brugbart svar (0)

Svar #14
21. august 2006 af ibibib (Slettet)

Du kan ikke få r til noget.

Du skal vel reducere udtrykket?
Svaret bliver så
5,4r + osv.

Svar #15
21. august 2006 af figaro8 (Slettet)

okay godt så..;)

Skriv et svar til: rette?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.