Matematik

Nogen der kan hjælpe mig med ligningen: 45=(-2x)/(3)+(3x)/(2)

23. august 2006 af NuGa_73 (Slettet)
45=(-2x)/(3)+(3x)/(2)

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2006 af dnadan (Slettet)

Du mener:
45=(-2x/3)+(3x/2) ikk sandt?
Prøv at komme med dit eget bud først, så kan vi være sikre på, at du rent faktisk har forsøgt, inden du lægger det herind...

Brugbart svar (0)

Svar #2
23. august 2006 af Duffy

Start med at lægge de to brøker sammen vad at lave fællesnævner.
Dvs forlæng den ene med 2 og den anden med 3.

45 = -2x/3+ 3x/2


Duffy

Svar #3
23. august 2006 af NuGa_73 (Slettet)

Ja, det gør jeg også. Hvis fællesnævner er 6, så ganger jeg 2*-2x og jeg ganger 3 med 3x og får
-4x + 9x ....
er den rigtig så langt?

Brugbart svar (0)

Svar #4
23. august 2006 af mathon

45=(-4x + 9x)/6
derefter ganger du med 6 på begge sider af lighedstegnet:
270=5*x
hvad skal ganges med 5 for at give 270....

Svar #5
23. august 2006 af NuGa_73 (Slettet)

Ahhh....på den måde. Tak :o)

Skriv et svar til: Nogen der kan hjælpe mig med ligningen: 45=(-2x)/(3)+(3x)/(2)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.