Matematik
Ligning
24. august 2006 af
Citron (Slettet)
Hej..
Jeg skal løse en ligning, som hedder y=½x+2 og 2y=x+5
jeg har så skrevet, ½x+2=½x+5/2
og så ganget med 2 på begge sider:
2(½x+2)=2(½x+5/2)
og får så x+4= ???
jeg går lidt i stå her, og kan ikke rigtig forstå, hvordan jeg skal komme videre derfra. Foran ligningen står der, undersøg om følgende linjer, skærer hinanden og beregn eventuelle skæringspunkter..
på forhånd tak ;) Louise
Jeg skal løse en ligning, som hedder y=½x+2 og 2y=x+5
jeg har så skrevet, ½x+2=½x+5/2
og så ganget med 2 på begge sider:
2(½x+2)=2(½x+5/2)
og får så x+4= ???
jeg går lidt i stå her, og kan ikke rigtig forstå, hvordan jeg skal komme videre derfra. Foran ligningen står der, undersøg om følgende linjer, skærer hinanden og beregn eventuelle skæringspunkter..
på forhånd tak ;) Louise
Svar #1
24. august 2006 af ibibib (Slettet)
x+4 = x+5
Denne ligning har ingen løsning og derfor skærer linjerne ikke hinanden.
Denne ligning har ingen løsning og derfor skærer linjerne ikke hinanden.
Svar #2
24. august 2006 af Sansnom (Slettet)
Du får x+4 = x+5, hvilket ingen løsninger har. Hvad kan du deraf udlede, at de to linier er?
Svar #3
24. august 2006 af Citron (Slettet)
Okay.. mange tak.. havde os fået x+5 til at starte med, men var så ikke sikker på det var rigtigt så slettede det igen.
Skriv et svar til: Ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
