Matematik

Ligninger

26. august 2006 af Leah (Slettet)
Jeg er spasser til matematik, specielt ligninger. Nogen som kan lave disse opgaver trin for trin? (:

Isolér m2 af ligningen
m1 x v1 + m2 x v2 = (m1 + m2) x u

Isolér r2 af ligningen
1/f = (n - 1) x (1/r1 + 1/r2)

Isolér den positive størrelse n af ligningen
f = R x Z^2 x C x (1/n^2 - 1/n1^2)



Håber det er fremkommet klart, hvordan disse ligninger ser ud. Der hvor der står et bogstav efterfulgt af et tal betyder, at tallet er nedsunket. Ved ikke om dette gør en forskel?


På forhånd mange tak! (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2006 af ibibib (Slettet)

m1 x v1 + m2 x v2 = (m1 + m2) x u <=>
m1·v1 + m2·v2 = m1·u + m2·u <=>
m2·v2 - m2·u = m1·u - m1·v1 <=>
m2·(v2-u) = m1·u - m1·v1 <=>
osv.

Svar #2
26. august 2006 af Leah (Slettet)

osv? :S
Mener du, at man så skal have m2 over på den anden side? men hvad sker der med u'et?

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. august 2006 af ibibib (Slettet)

Du skal isolere m2, dvs. divider med (v2-u).

Svar #4
26. august 2006 af Leah (Slettet)

Doh! Ja.. selvfølgelig jo.
Dvs. At (v2-u) ryger bare over på den anden side i en brøk, i nævneren. smukt.
tak for det (:

Brugbart svar (0)

Svar #5
26. august 2006 af ibibib (Slettet)

1/f = (n - 1) x (1/r1 + 1/r2) <=>

1/(f(n-1)) = 1/r1 + 1/r2 <=>

1/(f(n-1)) - 1/r1 = 1/r2 <=>

Sæt på fælles brøkstreg mm.

Svar #6
26. august 2006 af Leah (Slettet)

Du rykker 1/r1 fra højre til venstre side.
Det bliver så til, 1/(f(n-1)) - 1/r1, som du har skrevet..
Hvordan i alverden har den fælles brøkstreg, da nævneren ikke er det samme?

Brugbart svar (0)

Svar #7
26. august 2006 af ibibib (Slettet)

Du skal forlænge først.

r1/(f(n-1)r1) - f(n-1)/(f(n-1)r1) = 1/r2

Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.