Matematik

Hjælp til en eksponentiel ligning

26. august 2006 af Quewer (Slettet)
4^(2x-1)=8^(4-x) <=>
(2x-1)log4=(4-x)log8 <=> Hvordan kommer jeg videre?

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2006 af the87boy (Slettet)

((2x-1)*log(4))/(4-x)=((4-x)*log(8))/(4-x)
((2x-1)*log(4))/((4-x)*log(4))=(log(8))/log(4))

Håber selv, du kan løse resten

Svar #2
26. august 2006 af Quewer (Slettet)

Så får jeg:

(2x-1)/(4-x)=1,5 <=>
2x-1=1,5*(4-x) <=> også beregner jeg videre indtil jeg får resultatet x=2,25. Men ifølge lommeregneren skulle det give 2, hvad gør jeg galt?



Brugbart svar (0)

Svar #3
26. august 2006 af ibibib (Slettet)

Jeg hved ikke hvad du gør galt. Du har ikke skrevet dine mellemregninger.
Men
2x-1=1,5*(4-x) <=>
2x-1=6-1,5x <=>
3,5x=7 <=>
x=2

Svar #4
26. august 2006 af Quewer (Slettet)

Godt jeg ikke skrev mine mellemregninger herinde, så havde jeg da været helt til grin :P

Mange tak for hjælpen!

Skriv et svar til: Hjælp til en eksponentiel ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.