Matematik

Højde på cylinder

27. august 2006 af blub (Slettet)
Hej alle sammen, jeg har en opgave her, som det kniber lidt med, så håbede i kunne hjælpe mig lidt :-)

http://img75.imageshack.us/img75/7633/opg6adb6.jpg

PS: Tegningen er tegnet i paint, så forstil jer at linjerne er lige osv..

Håber i kan hjælpe mig
På forhånd tak :-)

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2006 af mathon

på grund af ensvinklede trekanter
gælder
3/2 = h/(2-x),
hvoraf
h=3/2*(2-x),

hvilket indsættes i
i
V(x)=h'pi*x^2

Brugbart svar (0)

Svar #2
27. august 2006 af mathon

V(x)=h'pi*x^2
skal være
V(x)=h*pi*x^2

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. august 2006 af mathon

V(x)=3/2*pi*x^2(2-x)
V'(x)=(3*pi*x^2-3/2*pi*x^3)'
V'(x)=-9/2*pi*x^2+6*pi*x
V'(x)=0 for x=...................

Svar #4
28. august 2006 af blub (Slettet)

Mange tak for hjælpen mathon. Vil løse den i aften :)

Skriv et svar til: Højde på cylinder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.