Matematik

Hjælp til opgave!!!

28. august 2006 af mani4ever (Slettet)
Hej, jeg har følgende opgave for: http://peecee.dk/index.php?lid=1&aid=1&pid=2&loadid=1006

Men jeg forstår desværre ikke opgave 4. Kan I fortælle mig, hvordan man laver den. Jeg er på bar bund :(

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2006 af ibibib (Slettet)

Rumfanget er x^3, hvir x er sidelængden. Overfladearealet er ...

Svar #2
28. august 2006 af mani4ever (Slettet)

#1:

3/x?

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. august 2006 af ibibib (Slettet)

6·x²

Svar #4
28. august 2006 af mani4ever (Slettet)

Oh, så jeg sætter tallet 940.000 ind istedet for x?

Svar #5
28. august 2006 af mani4ever (Slettet)

eller skal jeg isolere x?

Brugbart svar (0)

Svar #6
28. august 2006 af ibibib (Slettet)

Løs ligningen
x^3 = x^2 + 940000.

Brugbart svar (0)

Svar #7
28. august 2006 af Mitton (Slettet)

Hvad er x? (Se #1)
Hvad skal du finde (Se opgaven)

:)

Brugbart svar (0)

Svar #8
28. august 2006 af -Zeta- (Slettet)

Kubikroden af 940.000 :-)

Svar #9
28. august 2006 af mani4ever (Slettet)

#8:
Kubikroden af 940.000 er:
969,5

Brugbart svar (0)

Svar #10
28. august 2006 af -Zeta- (Slettet)

Det må være denne ligning som skal løses:

x^3 = 6*x^2 + 940.000

Svar #11
28. august 2006 af mani4ever (Slettet)

Nu er jeg forvirret. . . :(
Skal jeg løse ligningen :
x^3 = x^2 + 940000.
eller:
x^3 = 6*x^2 + 940.000 ?

Brugbart svar (0)

Svar #12
28. august 2006 af Mitton (Slettet)

#11 du skal løse x^3 = 6*x^2 + 940.000

x^2 = Overfladeareal af 1 side men en terning har jo 6 sider.


Svar #13
28. august 2006 af mani4ever (Slettet)

denne ligning kaldes for et polynomien, ikke sandt. Eller er det mig der er på det forkerte spor? :)

Svar #14
28. august 2006 af mani4ever (Slettet)

Huh?

Svar #15
28. august 2006 af mani4ever (Slettet)

Argh!

Jeg har prøvet, men jeg kan ikke løse den!! Kan I hjælpe mig? :(

Svar #16
28. august 2006 af mani4ever (Slettet)

Please, kan I ikke hjælpe mig?! :((

Brugbart svar (0)

Svar #17
28. august 2006 af Mitton (Slettet)

Du kan ikke løse 3.gradsligningen? Eller kan du stadig ikke se hvorfor ligningen skal stilles op som den skal?

Svar #18
28. august 2006 af mani4ever (Slettet)

#17 :

Jo, jo. Jeg forstår godt, hvorfor den skal sættes op på den måde, nu skal jeg bare løse den :)

Sådan?

x^3 = 6*x^2 + 940.000
x^3 = 6*x^2/x^3 + 940000/x^3

Øh, hvad gør jeg så?

Brugbart svar (0)

Svar #19
28. august 2006 af Mitton (Slettet)

Jeg ved ikke lige hvad du laver i #18. Hvis du vil dividere højresiden med x^3 skal du også gøre det på venstre siden :)

Når du nu har ligningen opstillet er det bare at sætte din lommeregner til at gøre den sidste del af arbejdet.

x^3-6x^2-940000=0
x=100

Svar #20
28. august 2006 af mani4ever (Slettet)

Jeg har Titanium TI 89, men jeg kan ikke indsætte den. Altså jeg indsætter: x^3-6x^2-940000=0, men den giver mig ingenting som svar. Hvad gør jeg?

Forrige 1 2 Næste

Der er 31 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.