Fysik

fysik aflevering..

28. august 2006 af Anotte (Slettet)
ville lige høre om der er nogle til stede der er gode til fysik, sidder med en aflevering til fysik højniveau, som jeg har lidt problemer med, skriver opgaven ind hvis nogle tror de kan hjælpe så skriv lige inden jeg begynder at skrive hele opgaven ind..

Brugbart svar (1)

Svar #1
28. august 2006 af Peden (Slettet)

Her på stedet er der mange der er gode til fysik, så skriv bare hvad dit problem er.

Svar #2
28. august 2006 af Anotte (Slettet)

okay her kommer opgaven så, det skal lige siges jeg har lavet a'eren

Nuklidet 210/84 Po er radioaktivt med halveringstiden 138,5 døgn.
en stofprøve har aktiviteten 1.66*10^10 Bq, der stammer fra dette nuklid.

a) Hvor mange 210/84 Po-atomer indeholder prøven?

210/84 Po er alfa-radioaktiv og henfalder til et stabilt nuklid. processens Q-værdi er 5,41 MeV. man kan regne med, at henfaldsprodukternes kinetiske energi omdannes til indre energi i prøven.

b)beregn den effekt, som henfaldsprodukterne afsætter i prøven?

prøven deponeres et sted, hvor omgivelsernes temperatur hele tiden er 10 grader C.
Til at begynde med stiger prøvens temperatur. prøven afgiver varme til omgivelserne med efekten

P = 6,1*10^-5 W/K*(T-To)

hvor T og To er temperaturen af henholdsvis prøve og omgivelserne. prøvens varmekapacitet er 6,3 J/K.

c) Beregn temperaturstigningen pr. sekund, når prøvens temperatur er 80 grader C.

Nogle dage efter deponeringen bliver den effekt, hvormed prøven afgiver varme til omgivelserne, med god tilnærmelse lig den effekt, henfaldsprodukterne afsætter i prøven.

d) beregn prøvens temperatur efter et års forløb.

Svar #3
28. august 2006 af Anotte (Slettet)

hvis der bare lige er en der kan give en formel ville det være en stor hjælp ;D

Svar #4
28. august 2006 af Anotte (Slettet)

slet ingen?

Brugbart svar (1)

Svar #5
28. august 2006 af eightx2 (Slettet)

Har du slet ikke en formel hvori der indgår A(t) og A_0? Altså formlen for aktiviteten efter tiden t.

Svar #6
28. august 2006 af Anotte (Slettet)

nej?

Svar #7
28. august 2006 af Anotte (Slettet)

har du en? for så må du meget gerne hjælpe.. er virkelig på bar bund..

Brugbart svar (1)

Svar #8
28. august 2006 af eightx2 (Slettet)

Prøv at kigge her på Studieportalens egen formelsamling: https://www.studieportalen.dk/services/fysik/node37.php

Svar #9
28. august 2006 af Anotte (Slettet)

okay de formler havde jeg, men synes ikk rigtigt de er til nogen stor hjælp?

Svar #10
28. august 2006 af Anotte (Slettet)

please kom nu der må være en der kan hjælpe lidt?

Brugbart svar (1)

Svar #11
28. august 2006 af mathon

A=-dN/dt=k*N og
ln2=k*T (T er halveringstiden)

No=1/k*Ao

No=T/ln2*Ao


No=138,5døgn/ln2*1.66*10^10 sek^-1
No=138,5*24*3600*sek/ln(2)*1.66*10^10*sek^-1
No=ca. 2.9*10^17

Svar #12
28. august 2006 af Anotte (Slettet)

tak for det, men som skrevet i opgaven var det desværre hvad jeg havde regnet af den opg. :D

Brugbart svar (1)

Svar #13
28. august 2006 af mathon

effekt=antal henfald pr. sek*energi * energi pr. henfald

P=1.66*10^10*henfald/sek*5,41*10^6*eV/henfald
=
8.98*10^16*eV/s=14.39*mJ/s=14.39*mW

Brugbart svar (1)

Svar #14
28. august 2006 af mathon

effekt=antal henfald pr. sek*energi * energi pr. henfald
rettes
til
effekt=antal henfald pr. sek * energi pr. henfald

Svar #15
28. august 2006 af Anotte (Slettet)

ja tak den opgave fandt vi også ud af til sidst, men hvad med svar/formel til c'eren?

Brugbart svar (1)

Svar #16
28. august 2006 af mathon

temperaturstigning pr sek.

opv. af prøve = E-udvk. - afg til omg.
E_opv=14.39*10^-3*J - 6.1*10^-5*J/K*(80-10)*K=
10.12*mJ

temperaturstigning pr. sek.:
10.12*10^-3*J/(6.3*J/K)=ca. 1.6*mK

Svar #17
28. august 2006 af Anotte (Slettet)

mange tak :D

Og sidst men ikk mindst d?

Svar #18
28. august 2006 af Anotte (Slettet)

kunne du måske lige forklare dette kort: prøve = E-udvk. - afg til omg.

er vidst ikk med på hvad der står er med i udregningerne

Brugbart svar (1)

Svar #19
28. august 2006 af mathon

prøve = E-udvk. - afg til omg.

energitilførslen til prøven = den totale energiudvikling forårsaget af henfaldet - energiafgivelsen til omgivelserne.

Svar #20
28. august 2006 af Anotte (Slettet)

okay tak, hvad med d kan du hjælpe der?

Forrige 1 2 Næste

Der er 21 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.