Matematik
Ligning !
29. august 2006 af
o0Bloni0o (Slettet)
Betragt et spir, der skal have form som en cirkulær kugle. Spirets højde h, skal være 6 meter.
Den krummer overflade skal dækkes af kobberplader med et samlet areal på 30 m2.
Arealet A af den krumme overflade af en cirkulær kegle med højde h og radius r er:
A = pi * Kvadratrod(h^2 + r^2)
Hvor stor diameter i bunden kan spiret få?
Den krummer overflade skal dækkes af kobberplader med et samlet areal på 30 m2.
Arealet A af den krumme overflade af en cirkulær kegle med højde h og radius r er:
A = pi * Kvadratrod(h^2 + r^2)
Hvor stor diameter i bunden kan spiret få?
Svar #2
29. august 2006 af Miarv (Slettet)
Indsæt det kendte i ligningen, dvs. h=6 og A=30, hvorefter du ved omskrivning kan løse ligningen med den ubekendte r:
30 = pi * (6^2 + r^2)^(1/2) <=>
30 / pi = (6^2 + r^2)^(1/2) <=>
(30 / pi)^2 = 6^2 + r^2 <=>
(30 / pi)^2 - 6^2 = r^2 <=>
((30 / pi)^2 - 6^2)^(1/2) = r
Forkort selv.
30 = pi * (6^2 + r^2)^(1/2) <=>
30 / pi = (6^2 + r^2)^(1/2) <=>
(30 / pi)^2 = 6^2 + r^2 <=>
(30 / pi)^2 - 6^2 = r^2 <=>
((30 / pi)^2 - 6^2)^(1/2) = r
Forkort selv.
Skriv et svar til: Ligning !
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
