Matematik
Max og min i sinus kurve
30. august 2006 af
andersthingholm (Slettet)
Hej,
Er der nogen, der kan hjælpe mig med hvordan man bestemmer toppunkterne på denne kurve:
f(x) = 4,2+2,5sin(50t), t>=0
Er der nogen, der kan hjælpe mig med hvordan man bestemmer toppunkterne på denne kurve:
f(x) = 4,2+2,5sin(50t), t>=0
Svar #1
30. august 2006 af andersthingholm (Slettet)
HEj igen,
Jeg fandt en løsning, men er den altid gyldig?
Max på en sinuskurve findes på 1/4 periode og min findes på 3/4 periode
Jeg fandt en løsning, men er den altid gyldig?
Max på en sinuskurve findes på 1/4 periode og min findes på 3/4 periode
Svar #2
30. august 2006 af mathon
-1
sin(50t1)=1 for 50t1=pi/2 eller
t1=1/100*pi, da
sin(50t1)=sin(50(t1+delta_t)) eller
sin(50t1+50*delta_t), når
50*delta_t=p*2pi, (pEZ)
hvoraf delta_t=p*pi/25
sin(50t)=1 med udgangspunkt i t1 og periodisk med perioden pi/25.
sin(50t2)=-1 for 50t2=3/2pi eller
t2=3/100*pi.
Som ovenfor kan vises, at
sin(50t)=-1 med udgangspunkt i t2 og periodisk med perioden pi/25.
hvis vi ønsker perioden for skiftevis +1 og -1 er perioden pi/50.
sin(50t1)=1 for 50t1=pi/2 eller
t1=1/100*pi, da
sin(50t1)=sin(50(t1+delta_t)) eller
sin(50t1+50*delta_t), når
50*delta_t=p*2pi, (pEZ)
hvoraf delta_t=p*pi/25
sin(50t)=1 med udgangspunkt i t1 og periodisk med perioden pi/25.
sin(50t2)=-1 for 50t2=3/2pi eller
t2=3/100*pi.
Som ovenfor kan vises, at
sin(50t)=-1 med udgangspunkt i t2 og periodisk med perioden pi/25.
hvis vi ønsker perioden for skiftevis +1 og -1 er perioden pi/50.
Skriv et svar til: Max og min i sinus kurve
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
