Matematik

Trigonometri, let

02. september 2006 af topra (Slettet)
"Hvor lang en skygge vil et 10 m højt birketræ kaste, hvis vinklen mellem vandret og solens stråler er 40 grader?"

Jeg synes formuleringen er lidt kludret, så er ikke helt sikker på hvordan man skal tegne den.
http://peecee.dk/?id=1667

Er det A) eller B) eller en helt tredje?

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2006 af mathon

benyt tangens:
tan(40°)=10m/skygge,
hvoraf
skygge=10m/tan(40°)=

Svar #2
02. september 2006 af topra (Slettet)

Wops, opdagede lige at tegningerne er det samme :p

Men er de rigtige? Burde skyggen ikke være på den anden side af solen?
Jeg har ikke problemer med at læse opgaven, men tegningen..

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. september 2006 af mathon

..solen rammer træet, og du stiller dig i trætoppens skyggepunkt og måler solvinklen med vandret.

Svar #4
02. september 2006 af topra (Slettet)

nå så det er det der menes :) Takker.

Skriv et svar til: Trigonometri, let

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.