Matematik

brøk gange og division

03. september 2006 af Sannaen (Slettet)
a) 4/7*21/32= 24/161
b) 5/6*8/15=40/90=4/9
c) 3/11*20/21= 60/231
d) 9/14*8/18= 72/252
e) 5/4:10/13=5/4*13/10=65/40= 1 5/8
f)7/16:21/32=7/16*32/21= 224/336
g)-24/25:25/27=-24/25*50/51? Hvordan regner jeg med den brøk i minus?
h) 45/81:25/27= 45/81*27/25= 243/405

Nogle som vil rette ? (:

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2006 af hydrogen (Slettet)

Er det ikke lettere at regne efter på lommeregner?

Svar #2
03. september 2006 af Sannaen (Slettet)

(: hehe hvordan det?

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. september 2006 af hydrogen (Slettet)

Har du en lommeregner?
Tast "4/7*21/32" ind, og husk, hellere flere paranteser end færre :)

Brugbart svar (0)

Svar #4
03. september 2006 af 05jaal (Slettet)

I følge min lomme regner:
4/7* (21/32) =
0,375

5/6*8/15 =
0,4444444444

3/11*20/21 =
0,2597402597

9/14*8/18 =
0,2857142857

5/4 / 10/13 =
0,009615384615

7/16 / 21/32 =
0,0006510416667

ANS-24/25 / 25/27 =
-0,0007711805556

45/81 / 25/27 =
0,0008230452675

Svar #5
03. september 2006 af Sannaen (Slettet)

mit problem er bare at det ikke må være andet end brøker..

Brugbart svar (0)

Svar #6
03. september 2006 af Mirage.dk (Slettet)

Jeg kan se, at du er 1.g'er. Så skulle du gerne have en lommeregner, der har funktionen "Frac" eller lignende, alt efter hvilket mærke den er.
Hvis det er en TI'er, taster du eksempelvis "(4/7)(21/32)" derefter trykker du "math" og vælger funktionen ">Frac" ved at taste "Enter". :)

Hvis ikke det hjælper, så skriv igen, så kan jeg hurtigt checke dem. :)

Skriv et svar til: brøk gange og division

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.