Matematik

procentregning

04. september 2006 af uhanse (Slettet)
Jeg har simpelthen stirret mig blind på denne opgave som skulle simpel nok. Håber at der nogen der kanhjælpe mig.

Det drejer sig om følgende opgave:

En størresle vokser i 6 år på føglende måde
Første år 12%
andet år 23%
Tredje år 4%
Fjerde år 4%
Femte år 9%
Sjette år 2%

Efter 7 år er den årlige genemsnitlige procentvise stigning 7,52%

Beregn den procentvise stigning i det syvende år???

Jeg har prøvet forskeliige formler og kan ikke få det rigitge resultat. Jeg ved at der sker et fald.

Håber at der er en der kan hjælpe mig at forstå denne opgave bedre end jeg gør lige nu.

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2006 af ibibib (Slettet)

Kald den procentvise stigning i det syvende år for p.
Da er
1,12·1,23·1,04·1,04·1,09·1,02·(1+p) = 1,0752^7.

Svar #2
04. september 2006 af uhanse (Slettet)

Ups. Det skal være 7.62.

Jeg ved den procentvise stigning er 0,93 %

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. september 2006 af ibibib (Slettet)

Ja, men så passer det jo...

Svar #4
04. september 2006 af uhanse (Slettet)

det er udregning jeg ikke helt er med på. Jeg får et helt andet resultat end dette. jeg får 0,86

Brugbart svar (0)

Svar #5
04. september 2006 af ibibib (Slettet)

1,12·1,23·1,04·1,04·1,09·1,02·(1+p) = 1,0752^7 <=>
(1+p) = 1,0752^7/(1,12·1,23·1,04·1,04·1,09·1,02) <=>
p=0,93%

Husker du parenteser på lommeregneren?

Svar #6
04. september 2006 af uhanse (Slettet)

ja men det har ikke lykkes mig. men min "stor" lommeregner har ikke tegnet ^. men låner lige en der har

Svar #7
04. september 2006 af uhanse (Slettet)

nu tror jeg fatter det. Mange tak for hjælpen. Jeg skulle bare bruge en anden lommeregner

Skriv et svar til: procentregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.