Matematik

En lille division af ligninger.

04. september 2006 af Saltsyre (Slettet)
Hej alle

Jeg har en lille hurtig opgave, som jeg håber der er en venlig sjæl der vil hjælpe med :-) jeg er en kegle til matematik, hvertfald den her disciplin af det, om man så må sige. Det er sikkert barnemad for de fleste af jer. I må gerne skrive mellemregninger også.
Here goes:

(2X^4 + X^3 + 2X^2 - X - 34) : (X + 2) =




Brugbart svar (1)

Svar #1
04. september 2006 af Sansnom (Slettet)

Prøv selv _med_ alle mellemregninger.

Det giver ingen mening blot at få et færdigt facit her. Derimod giver det god mening, at du selv yder en indsats og så bliver hjulpet til selv at kunne lave opgaven.

Svar #2
04. september 2006 af Saltsyre (Slettet)

Ingen tvivl om det. Jeg havde håbet på at kunne spotte ideen ud fra mellemregningerne. Selve hovedtrækkene er jeg nogenlunde med på, men når man så kommer videre bliver det uoverskueligt. Det er et ret nyt emne for mig :-)

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. september 2006 af Sansnom (Slettet)

Prøv at starte selv.

Hvis du ikke er i stand til det - så fat din bog og læs et eksempel grundigt igennem igen.

Du har vel et eksempel i din bog allerede, ikke?

Svar #4
04. september 2006 af Saltsyre (Slettet)

Problemet er at jeg har nogle opgaver der skal løses til i morgen. Og jeg har ikke haft den fornødne tid til at lære at løse denne type opgaver.

Brugbart svar (0)

Svar #5
04. september 2006 af ibibib (Slettet)

Prøv denne:
http://jens.runge.person.emu.dk/poldiv.html


Svar #6
04. september 2006 af Saltsyre (Slettet)

Jeg har ikke nogen bog til rådighed før i morgen.

Svar #7
04. september 2006 af Saltsyre (Slettet)

Det vil jeg starte med at tjekke ud ibibib. Virker som et godt link.

Brugbart svar (0)

Svar #8
04. september 2006 af Sansnom (Slettet)

#4,
Hvis du har nogle opgaver, du skal have lavet inden imorgen, men ingen bog har og ingen ide har om, hvordan de skal laves - så er du måske kommet for sent igang :)


Svar #9
04. september 2006 af Saltsyre (Slettet)

Jeg regnede med at få bogen idag :) men sådan skulle det ikke gå.

Svar #10
04. september 2006 af Saltsyre (Slettet)

Puha, det er nogle vilde tal den guide bruger.

Brugbart svar (0)

Svar #11
04. september 2006 af Sansnom (Slettet)

Her er et eksempel med "lette" tal:

(x^3 + 5x^2 + 2x - 12) / (x+3)

Først ses, at x op i x^3 giver x^2.
Så ganges x^2 med (x+3) hvilket giver (x^3+3x^2). Dette trækkes fra (x^3 + 5x^2 + 2x - 12).

Så har vi 2x^2 + 2x -12 tilbage.

Så skal vi have x op i 2x^2. Det giver 2x. 2x*(x+3)=2x^2+6x trækkes fra.

Så har vi: -4x-12. Her går x op en -4 gang. -4*(x+3)=-4x-12.

Dette trækkes fra og vi har 0. Dvs, at divisionen gik op.

Resultatet er så x^2+2x-4

Svar #12
04. september 2006 af Saltsyre (Slettet)

Puha, jeg må sige at det stadig virker svært. Hvis nogen lige ville regne det eksempel ud jeg selv har postet, tror jeg det ville være nemmere. Jeg er ikke i en situation hvor jeg har så meget tid, så jeg må prøve at forstå de forskellige mellemregninger senere.

Brugbart svar (0)

Svar #13
04. september 2006 af Sansnom (Slettet)

Hvis du ikke kan selv, så indrøm det overfor din lærer.

Det giver intet, at du blot får svaret her og laver ren afskrift. Det er efter min personlige mening _slet_ ikke formålet med denne side.

Brugbart svar (0)

Svar #14
04. september 2006 af jgthb (Slettet)

#13:
så så. rigtig nok skal man lære tingene, men der er jo ingen grund til at gå op til læren og udstille sin uvidenhed.

#14:
Du får svaret her, men herefter får du ikke flere svar - kun vejledning. Vi sætter svaret først for overskuelighedens skyld.

=2x^3-3x^2+8x-17

(2X^4 + X^3 + 2X^2 - X - 34)/(X + 2)
-(2x^4 + 4x^3)
------------------------------------
(-3x^3+2x^2-x-34)
-(-3x^3-6x^2)
------------------------------------
(8x^2-x-34)
-(8x^2+16x)
------------------------------------
(-17x-34)
-(-17x-34)
------------------------------------
0

Brugbart svar (0)

Svar #15
04. september 2006 af Sansnom (Slettet)

#14,
Jeg er fundamentalt uenig.

Hvis man ikke via hjælpen selv lærer noget her, er det afgørende vigtigt, at man ikke prøver at snyde sin lærer. Derved risikerer man blot, at man aldrig selv kommer til at kunne stoffet.

Jeg mener derfor, at det er at gøre folk en bjørnetjeneste blot at give dem svarene, når de (som her) ikke selv har gjort den mindste indsats, men blot vil skrive af og dermed snyde.

Der er efter min mening er verden til forskel på at få hjælp og så at snyde ved at skrive af - og jeg mener det er en uhyre vigtig forskel at holde fast i specielt på en side som denne.

Brugbart svar (0)

Svar #16
05. september 2006 af jgthb (Slettet)

#15:
Vi er enige i, at folk bør lære, ikke bare få svarene. Jeg vil dog godt gøre en undtagelse en gang imellem. Saltsyre viser vilje til at lære men siger, at han ikke har tid. Jeg tror så, at han vil lære tingene senere. Derfor ser jeg ikke nogen grund til ikke at give ham svaret, således at han ikke stemples af sin lærer som dum.

Der er ingen grund til at følge sit princip fuldstændigt, hvis det blot er for princippets skyld.

Skriv et svar til: En lille division af ligninger.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.