Matematik
Vektorer
09. februar 2004 af
kinguroen (Slettet)
Givet:
I planen er givet et koorninatsystem med begyndelsespunktet O. For ethvert tal t er to punkter P og Q bestemt ved
P(1+t,t) og Q(2-3t,4-t)
Jeg skal så gøre rede for at vektor OP og OQ ikke er parallelle for nogen værdi af tallet t. Er det så nok at udregne det, og vise at d
Endivdere har en vektor v koorninatsættet: (1 2). Jeg skal så bestemme tallet t, således at projektionen af vektor OP på vektor v er 2v.
Jeg har så benyttet formlen:
|v prik OP| / |v| = 2v <=>
(1+t)*1 + t*2/kvadratrod (2^2+1^1)=(2 4)<=>
3t +1 / kvadr (5) = (2 4) <=>
3t +1 = (2 4) kvadr (5) <=>
t = [(4,47 ; 8,94) -1] / 3, men hvordan kommer jeg så videre, og er det overhovedet den rigtige fremgangsmåde??
I planen er givet et koorninatsystem med begyndelsespunktet O. For ethvert tal t er to punkter P og Q bestemt ved
P(1+t,t) og Q(2-3t,4-t)
Jeg skal så gøre rede for at vektor OP og OQ ikke er parallelle for nogen værdi af tallet t. Er det så nok at udregne det, og vise at d
Endivdere har en vektor v koorninatsættet: (1 2). Jeg skal så bestemme tallet t, således at projektionen af vektor OP på vektor v er 2v.
Jeg har så benyttet formlen:
|v prik OP| / |v| = 2v <=>
(1+t)*1 + t*2/kvadratrod (2^2+1^1)=(2 4)<=>
3t +1 / kvadr (5) = (2 4) <=>
3t +1 = (2 4) kvadr (5) <=>
t = [(4,47 ; 8,94) -1] / 3, men hvordan kommer jeg så videre, og er det overhovedet den rigtige fremgangsmåde??
Skriv et svar til: Vektorer
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
