Matematik

ligning

05. september 2006 af white_angel (Slettet)
Isoler m2
m1*v1+m2*v2=(m1+m2)*u

Håber at der nogle der vil hjælpe mig

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2006 af HorseRider (Slettet)

gang ind i parantesen, forkort derefter, og du vil ende op med:

m1 * ((v1-u)/(-v2+u))

Svar #2
06. september 2006 af white_angel (Slettet)

vil du ikke vise mig hvordan du regner den ud? for jeg forstår ikke hvordan du har fået den til at være det

Brugbart svar (0)

Svar #3
06. september 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#2:
Hvor er det kæden hopper af?

Svar #4
06. september 2006 af white_angel (Slettet)

jahh,der hvor han får den resultat:
m1* ((v1-u)/(-v2+u))




Brugbart svar (0)

Svar #5
06. september 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#4:
Nøøøj ... jeg spørger naturligvis om, hvor i mellemregningerne det er du ikke kan følge med længere.

Svar #6
06. september 2006 af white_angel (Slettet)

Jeg ved godt hvad du mener ,men jeg ved ikke hvordan jag skal løse den ,kan du ikke forklare mig den:))

Brugbart svar (0)

Svar #7
06. september 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#6:
Det kan jeg godt, men det får du jo ikke meget ud af. Men okay, så lad mig gøre det.

Vi har følgende ligning (som ligner noget med impulsbevarelse):

m1*v1 + m2*v2 = (m1 + m2)*u =>

[ganger ind i parentesen]

m1*v1 + m2*v2 = m1*u + m2*u =>

[samler leddens med ens m'er på hver side]

m1*v1 - m1*u = m2*u - m2*v2 =>

[faktoriserer]

m1*(v1 - u) = m2*(u - v2) =>

[dividerer med faktoren foran m2]

m2 = m1*(v1 - u)/(u - v2)

Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.