Matematik

Graf .

06. september 2006 af sølvskål (Slettet)
Tegn graferne for f(x)=3*x^(2/5) og g(x)=2*x^0,65 i samme koordinatsystem.

løs ligningen f(x) = g(x) og uligheden f(x)

Løsligningen : f(x) - g(x) = 0,05

For det første. Kan det passe at jeg allerførst bare skal sætte nogle tal ind på x's plads, og så tegne dem ind? Der bliver jo en masse kommatal så?

Og bagefter, hvordan gør jeg det?

Jeg forstår det ikke rigtigt.

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2006 af vag (Slettet)

Opgaven lyder meget som om, at den skal løses grafisk, hvilket ikke er så svært endda.

Tegn graferne (evt. først på din grafregner, her kan du også se de enkelte x- og y-værdier du skal bruge). Der kan sagtens risikere at komme decimaltal.

f(x) = g(x) når grafen for f og grafen for g skærer hinanden.

f(x)

f(x) - g(x) = 0,05 når forskellen i y-værdiern med samme x-værdi er 0,05.

Svar #2
06. september 2006 af sølvskål (Slettet)

#1
Mange tak

Jeg har prøvet at tegne i hånden, men den kommer til at se meget mærkelig ud. Den skærer hinanden to steder.

Det kan da ikke passe kan det?

Svar #3
06. september 2006 af sølvskål (Slettet)

Okay. Jeg har lige prøvet at tegne den på min grafregner. Den ligner ikke en jeg tegnede i hånden.

Det er en aflevering, så jeg bliver jo næsten nødt til at tegne den i hånden. :)

Svar #4
06. september 2006 af sølvskål (Slettet)

Så nu har jeg tegnet den ind i hånden:) Hvis det da kan passe, at der er én "streg" i "minus" og to streger i "plus".

Det du skrev i #1. Kan jeg godt bare skrive det sådan? Jeg forstår det udemærket, men regnede med at jeg skulle lave en ligning?

Skriv et svar til: Graf .

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.