Matematik
Vektor
06. september 2006 af
Maelkeboette (Slettet)
Hej.. Jeg har brug for lidt hjælp til denne opgave:
Der er givet punkterne A(a1, a2) , B(b1 , b2) og C(c1 ,c2). Bestem punktet P(x,y), så:
vektor PA + vektor PB + vektor PC = vektor 0
Ved ikke lige hvordan jeg skal starte.. Nogen der kan komme med et lille hint?
Tak
Der er givet punkterne A(a1, a2) , B(b1 , b2) og C(c1 ,c2). Bestem punktet P(x,y), så:
vektor PA + vektor PB + vektor PC = vektor 0
Ved ikke lige hvordan jeg skal starte.. Nogen der kan komme med et lille hint?
Tak
Svar #1
06. september 2006 af Rasmus.p (Slettet)
Betragt følgende:
(a1-x)+(b1-x)+(c1-x)=0 v (a2-y)+(b2-y)+(c2-y)=0
(v betyder "og")
Som det fremgår, er der uendeligt mange løsninger. Enten skal hver enkel parentes give nul eller også skal de tre parenteser give nul tilsammen. Én løsningn er naturligvis a1=b1=c1=x og a2=b2=c2=y.
(a1-x)+(b1-x)+(c1-x)=0 v (a2-y)+(b2-y)+(c2-y)=0
(v betyder "og")
Som det fremgår, er der uendeligt mange løsninger. Enten skal hver enkel parentes give nul eller også skal de tre parenteser give nul tilsammen. Én løsningn er naturligvis a1=b1=c1=x og a2=b2=c2=y.
Svar #2
06. september 2006 af Maelkeboette (Slettet)
Det virker stadig meget uoverskueligt i mit hoved..
Skriv et svar til: Vektor
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
