Matematik

ligninger

08. september 2006 af white_angel (Slettet)
Find ud af hvad der gælder om de variable ud fra hver af ligningerne.

a) a^3 = b*a^2 a)t^2=4t*s

c) s^3+9s=0 d)x*(z^2+6)-5z^2=30


er der nogen der vil hjælpe mig med at forstår de ligninger?

Svar #1
08. september 2006 af white_angel (Slettet)

ingen?:(

Brugbart svar (0)

Svar #2
08. september 2006 af mathon

a) a^3 = b*a^2 (divider med a^2 på begge sider af lighedstegnet)

b)t^2=4t*s (divider med t på begge sider af lighedstegnet)

c) s^3+9s=0 (sæt s udenfor en parentes)

d)x*(z^2+6)-5z^2=30 (undersøg om lighedstegnet kan gælde her)

Svar #3
09. september 2006 af white_angel (Slettet)

kan du ikke løse den første ligning for mig så at jeg kan bedre forstår det ?

Svar #4
09. september 2006 af white_angel (Slettet)

ingen der vil hjælpe lidt?

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. september 2006 af ibibib (Slettet)

Mathon's forslag er godt. Prøv at følge det.

Svar #6
09. september 2006 af white_angel (Slettet)

jeg har prøvet det og den første fik jeg til at blive :

a^3=b*a^2 a^3/a^2= b*a^2/a^2

a= b*a^2 a^2*a-b=0

er det rigtigt??

Brugbart svar (0)

Svar #7
09. september 2006 af ibibib (Slettet)

Nej, du skal dividere på begge sider af lighedstegnet.

a^3 = b*a^2 <=>
a^3/a^2 = b*a^2/a^2 <=>
a = b

Svar #8
09. september 2006 af white_angel (Slettet)

er det så rigtigt at b) giver

t= 3t *s

Brugbart svar (0)

Svar #9
09. september 2006 af eightx2 (Slettet)

#8
Nej.
t^2=4t*s , divider nu med t på begge sider af lighedstegnet.

Svar #10
10. september 2006 af white_angel (Slettet)

er der nogle der vil hjælpe mig med at løse denne her ligning ?

x*(z^2+6)-5z^2=30

Svar #11
10. september 2006 af white_angel (Slettet)

ingen?

Skriv et svar til: ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.