Matematik
Lineær funktion opg. 1.01 i eksamensopgaver i matematik B bind 1
08. september 2006 af
Søs88 (Slettet)
Hej,
Jeg kan altså virkelige ikke finde ud af hvad jeg skal gøre ved denne, jeg ved det er en lineær funktion men ellers er jeg lost - håber nogle kan hjælpe mig, da jeg ikke er den skrappeste til mat...
Ved levering af en vare er prisen p bestemt ved:
p=80x+1600,
hvor x angiver mængden af varen i kg.
Når varen skal forsikres under transporten, afhænger præmien (udgiften til forsikring) af prisen. Der gælder:
y=0,05p+50,
hvor y angiver præmien, og p er prisen på varen.
Hvor meget koster det at forsikre en leverance på 800 kg?
Bestem en regneforskrift for præmien som funktion af den leverede varemængde.
Jeg kan altså virkelige ikke finde ud af hvad jeg skal gøre ved denne, jeg ved det er en lineær funktion men ellers er jeg lost - håber nogle kan hjælpe mig, da jeg ikke er den skrappeste til mat...
Ved levering af en vare er prisen p bestemt ved:
p=80x+1600,
hvor x angiver mængden af varen i kg.
Når varen skal forsikres under transporten, afhænger præmien (udgiften til forsikring) af prisen. Der gælder:
y=0,05p+50,
hvor y angiver præmien, og p er prisen på varen.
Hvor meget koster det at forsikre en leverance på 800 kg?
Bestem en regneforskrift for præmien som funktion af den leverede varemængde.
Svar #1
09. september 2006 af ibibib (Slettet)
a) Beregn først prisen for en vare der vejer 800 kg. Beregn derefter præmien.
Svar #2
09. september 2006 af ibibib (Slettet)
b) Gør som i a) hvor 800 kg er erstattet med et x.
Opgaven er et eksempel på sammensat funktion.
Opgaven er et eksempel på sammensat funktion.
Svar #4
09. september 2006 af ibibib (Slettet)
Indsæt
80x+1600
på p plads i
y=0,05p+50.
Det bliver:
y=0,05·(80x+1600)+50.
Reducer.
80x+1600
på p plads i
y=0,05p+50.
Det bliver:
y=0,05·(80x+1600)+50.
Reducer.
Skriv et svar til: Lineær funktion opg. 1.01 i eksamensopgaver i matematik B bind 1
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
