Fysik
strømstyrke
10. september 2006 af
bllcrp88 (Slettet)
hey.. har lidt problemer med at regne en opgave ud..
- på 20 min strømmer 2,50*10^23 elektroner gennem en elektromotor?
a. hvor stor er ladningsmængden i coulomb er strømmer gennem motoren?
b. hvor stor har strømstyrken været?
håber nogle kan hjælpe..
- på 20 min strømmer 2,50*10^23 elektroner gennem en elektromotor?
a. hvor stor er ladningsmængden i coulomb er strømmer gennem motoren?
b. hvor stor har strømstyrken været?
håber nogle kan hjælpe..
Svar #1
10. september 2006 af KickAzz (Slettet)
Opg. a):
Du ved, at:
e = 1,602 * 10^(-19) C
En ladningsmængde på 2,50*10^23 elektroner svarer derfor til:
(2,50*10^23 e)*(1,602 * 10^(-19) C/e) = 40050 C.
Opg. b):
20 min = 1200 s.
Eftersom strømstyrke er coulomb pr. sekund, bliver strømstyrken:
I = 40050 C / 1200 s = 33,375 A.
Du ved, at:
e = 1,602 * 10^(-19) C
En ladningsmængde på 2,50*10^23 elektroner svarer derfor til:
(2,50*10^23 e)*(1,602 * 10^(-19) C/e) = 40050 C.
Opg. b):
20 min = 1200 s.
Eftersom strømstyrke er coulomb pr. sekund, bliver strømstyrken:
I = 40050 C / 1200 s = 33,375 A.
Skriv et svar til: strømstyrke
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
