Matematik
Procentregning
11. september 2006 af
NuGa_73 (Slettet)
Jeg har en opg. der lyder flg.:
Fra 1958 til 1967 steg BNP gennemsnitligt med 4,8% om året. Fra 1967 til 1977 steg det gennemsnitligt med 3,1% om året.
Hvor mange procent var den gennemsnitlige årlige stigning i BNP i perioden 1958 til 1977?
Mit spørgsmål er så:
Kan man nøjdes med at gange 4,8 med 9 (9år) og lægge 3,1 gange 10 (10år) og så dividere tallet med 19 (alle årene tilsammen)?
Fra 1958 til 1967 steg BNP gennemsnitligt med 4,8% om året. Fra 1967 til 1977 steg det gennemsnitligt med 3,1% om året.
Hvor mange procent var den gennemsnitlige årlige stigning i BNP i perioden 1958 til 1977?
Mit spørgsmål er så:
Kan man nøjdes med at gange 4,8 med 9 (9år) og lægge 3,1 gange 10 (10år) og så dividere tallet med 19 (alle årene tilsammen)?
Svar #1
11. september 2006 af mathon
BNP*(1+x/100)^19 = BNP*1.048^9*1.031^10
eller
(1+x/100)^19 = 1.048^9*1.031^10
eller
(1+x/100)^19 = 1.048^9*1.031^10
Svar #2
11. september 2006 af NuGa_73 (Slettet)
Kan man ikke sige: 19. rod af 1,048^9*1,031^10-1 og så gange med 100%?
Skriv et svar til: Procentregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
